Annonce
Tønder

Pengeregn: Legatuddeling på Det Blå Gymnasium

En rejsekuffert fyldt med penge. Pernille Terp Wollesen var en af de 14 studenter fra Det Blå Gymnasium, som fik overrakt tusindvis af legatkroner af uddannelseschef Ole Dalsgaard . Privatfoto: Henrik Carlsen
Der er tradition for legatuddeling hvert år, når studenterne springer ud fra Det Blå Gymnasium i Tønder. I år var der kolde kontanter til ti piger og fire drenge.

Tønder: - De skal bruges til en ski-instruktøruddannelse. Og den koster 10.000.

Så kontant var meldingen fra Pernille Terp Wollesen, som var en af de 14 studenter på Det Blå Gymnasium i Tønder, som torsdag modtog hver et legat. Pernille Terp Wollesen fra Bredebro fik legatet på 10.000 kroner fra Sydbank Fonden.

- Jeg var meget overvældet over, at jeg fik det, men hvorfor jeg fik det, ved jeg ikke helt. Udfra det, jeg kan læse, er det udfra den person jeg er, tror jeg, fortæller Pernille Terp Wollesen fredag formiddag, da hun holder en kort pause fra studenterkørslen rundt i Tønder kommune.

Annonce

Flest piger

Når man kigger ned over listen med de 14 legatmodtagere, er der slagside til den feminine side. Ti af modtagerne er piger, og altså kun fire drenge. Er det et bevidst valg?

-  Det er fuldstændig tilfældigt. Der er måske lidt flere piger, der har gjort sig bemærket i år, men hvis vi kigger på nogle af de andre år, så er det lige modsat.  De bliver valgt ud fra skolens kriterier, så det er de rigtige, der får legaterne. Men det er sjovt, du siger det - det havde vi slet ikke tænkt på, griner Helle Bruun Madsen, der er lærer på Det Blå Gymnasium-Tønder Handelsskole.


- De skal bruges til en ski-instruktøruddannelse. Og den koster 10.000.

Pernille Terp Wollesen, legatmodtager


Og smilet er også til at få øje på hos Pernille Terp Wollesen.

- Jeg har søgt ind som ski-guide i Østrig, og hvis jeg får jobbet, skal vi tage en uddannelse, der koster 10.000 kroner, så det vil være oplagt at bruge dem på det. Hvis ikke det lykkes, vil jeg bruge pengene på en rejse til Afrika, siger Pernille Terp Wollesen, som endnu ikke har bestemt sig til, hvad hun skal beskæftige sig med senere.

De modtog legater på Det Blå Gymnasium

WeHa´s jubilæumslegat

Christian Christensen

6240 Løgumkloster

2.000,-

Rikke Dalgas Nissen

6280 Højer

2.000,-

Købmand J. Thomsen og hustrus mindelegat

Cecilie Rindom-Andersen

6240 Løgumkloster

2.000,-

HK Sydjylland

Sarah Vilhelmsen

6240 Løgumkloster

4.000,-

AnneMarie og Jørgen Jensen´s legat

Rasmus G. Matthiesen

6270 Tønder

3.000,-

Kalb

Alexander Tagmose Behrndt

6270 Tønder

2.500,-

Danske Bank

Cathrine Møller

6270 Tønder

3.000,-

Bredebro Sparekasse

Mathilde Ambrosius Boysen

6261 Bredebro

5.000,-

Jonas Poulsen

6270 Tønder

5.000,-

Sydbank Fonden

Pernille Terp Woller

6261 Bredebro

10.000,-

HYDRO Extrusion Tønder A/S

Mathilde Juhl-Boisen

6270 Tønder

10.000,-

Kjelkvist - Eventyrprisen

Sif Sartor Heeris

6270 Tønder

2.500,-

Det Blå Gymnasiums Legat

Maja Lundegaard Schmidt

6270 Tønder

2.000,-

Legatmodtagere fra EUC Syd – HTX

Sydbank Fonden: Freya Kruhl Jørgensen, 6261 Bredebro 10.000,- kr.

- Jeg er ikke sikker på min fremtid. Jeg tror jeg vil udforske lidt i mit sabbat-år, men jeg har tænkt på alt muligt - fra fysioterapeut til ejendomsmægler, fortæller Pernille Terp Wollesen ind i mellem drønene fra højttalerne ombord på studentervognen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sidste år startede Morten nyt firma, og efter 12 måneder har han solgt 300 hjemmelavede sheltere: - Det er den bedste beslutning, vi har taget

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Annonce