Annonce
Erhverv

Pengeregn over bolsjer, østers og vindmøller

Johanne Ludvigsen, formand LAG Haderslev-Tønder, har allerede været rundhåndet i år. Nu venter ny uddeling af penge til projekter og initiativer på egnen. Foto: LAG Haderslev-Tønder
LAG Haderslev-Tønder har allerede uddelt penge til nye projekter to gange i år. Nu kommer tredje runde - og der er stadig en million kroner til nye initiativer.

TØNDER: LAG Haderslev-Tønder har allerede behandlet to ansøgningsrunder i år. Der er indstillet støtte til realisering af hele 15 nye projekter med et samlet beløb på 2,25 millioner kroner.

- Det er dejligt, at vi på trods af covid-19, modtager mange velkvalificerede ansøgninger, det viser, at der er optimisme og tro på en fremtid med liv og udvikling i landdistrikterne, fortæller Johanne Ludvigsen, formand for LAG Haderslev-Tønder, i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:

Annonce

- Nu ser vi frem til, at covid-19 restriktionerne forhåbentlig kan lempes, så vi får mere normale tider, og LAG-pengene kan komme ud og arbejde.

Støtte til innovative projekter

LAG fokuserer og støtter erhvervsprojekter, der er innovative, og har potentiale til at skabe vækst og arbejdspladser i landdistrikterne. Dertil støtter LAG også faciliteter, der styrker fællesskab og forankring i lokalsamfundene.


Det er dejligt, at vi på trods af covid-19, modtager mange velkvalificerede ansøgninger.

Johanne Ludvigsen, formand for LAG Haderslev-Tønder


Annonce

Har du en god idé?

Selv om LAG Haderslev-Tønder i år har uddelt rundhåndet af midlerne, er der stadig penge på kistebunden til gode idéer. Således er der cirka én million kroner til uddeling i resten af 2021 – men hvis man skal have del i pengene, skal man op i fart: Næste ansøgningsfrist er den 8. maj.

Annonce

Betaler op til halvdelen

Er du iværksætter, og har du en god idé til vækst og udvikling af din virksomhed? Eller er du ildsjæl, der brænder for dit lokalområde? Så få afprøvet din idé hos LAG Haderslev-Tønder, lyder opfordringen fra Johanne Ludvigsen.

Man kan maksimalt opnå 50 procent i tilskud til et projekt – altså, hvis det af LAG vurderes til at være innovativt, skaber arbejdspladser eller liv og trivsel i landdistrikterne samt lever op til LAG’ens udviklingsstrategi.

Projekter med LAG-støtte i år

Følgende projekter har i foråret opnået støtte til udvikling af virksomheder:

306.038 kr. til Kurvatur. Innovativ støbeform til bæredygtig skrogproduktion

123.051 kr. til BayMartin en anderledes gårdbutik

150.328 kr. til Fødevarehub ”Vores Marsk”, til etablering af et fødevarehus i Tønder

198.000 kr. til Rømø Bolcheri og iscafe

200.000 kr. til Gårdbutik og showroom på Vibegaard

120.000 kr. til Softwareudvikling, nyt servicesystem til DWP-Solutions ApS

80.100 kr. til Danmarks Spisekammer/Østersfestival, mersalg af lokalt producerede varer hele året

125.000 kr. til Fagligt afsætningsnetværk for lokale sønderjyske fødevarer

Der er også imødekommet projektansøgninger til såkaldte rammeprojekter, hvor der gives støtte til faciliteter, der styrker fællesskab og lokalforankring i Tønder Kommune:

100.000 kr. til Padletennis Toftlund

150.000 kr. til padlebaner i Tønder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce