Annonce
Vejen

Pengeregn over projekter: Slagteri, selskabslokale og museum får støtte i hundredetusinder kroners klassen

Her kommer Holsted Kød til at bo, når bygningen står helt klar til brug. Foto: Steen Rasmussen
LAG Vejen-Billund har indstillet fem projekter i Vejen Kommune til at modtage tilskud for næsten 1,7 mio. kr. Pengene fordeles til projekter, som har betydning for udvikling af virksomheder, almennyttige projekter og turisme i lokalsamfundene.

Støtte: Fem projekter med adresse i Vejen Kommune har fået del i udviklingsmidlerne fra LAG Vejen-Billund. Det fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

489.494 kr. går til til projekt Vækst og nye arbejdspladser på Jels Voldsted. Pengene er søgt af den selvejende institution Troldkærskolen, som ejer Jels Voldsted. Jels Voldsted er en socialøkonomisk virksomhed med restaurant og selskabssted med 2-4 fuldtidsstillinger, og nu skal der etableres personalerum, bygges om i blandt andet køkkenet og toiletter og bad, så der kan holdes flere arrangementer og dermed skabes flere arbejdspladser.

500.000 kr. er øremærket til projektet Opstart af Holsted Kød. Her er Roy Møller Sørensen i gang med at starte Holsted kød ApS, som er en niche produktionsvirksomhed med fokus på opskæring af kød, forædling, indpakning samt nytænkning og udvikling indenfor fremstilling af pølsemageri produkter (spegepølser, grillpølser, pålægsvarer) specielt inden for økologi, såvel også som konventionel.

Annonce

Sønder Hygum Rideklub får 361.444,50 kr. til projektet Reetablering af udendørs ridebane. Med projektet ønsker rideklubben at sammenlægge eksisterende dressurbaner til en stor opvisningsbane, da de ikke kan bruge den oprindelige græsopvisningsbane på grund af klimaforandringer, og derved er forhindret i at afholde de velkendte springstævner.

Poul la Cour Museet i Askov får 140.632 kr. til projektet Nyt køkken. Poul la Cour Fonden vil etablere et nyt køkken på Poul la Cour Museet. Det kræver en totalrenovering af rummet. Køkkenet skal bruges til at servicere det stigende antal museumsgæster, samt firmaer der bruger stedet til møder og aktiviteter.

Udvikling af Vandmøllen i Hovborg får 165.650 kr. Vandmøllens Venner planlægger at etablere et Natur- og Historieformidlingscenter i vandmøllen i Hovborg. Bygningen står over for en kraftig udvendig istandsættelse for at fremstå original. Den udvendige forbedring vil forskønne hele landsbyen.

Ny formand

Til den årlige generalforsamling 25. april udmeldte Børge Jensen at han ikke ønskede at genopstille til bestyrelsen for LAG Vejen-Billund. Som afløser blev Henny Schøler fra Skodborg valgt som formand. Henny har en fortid i kommunalbestyrelsen i Vejen Kommune.

I 2022 har LAG Vejen-Billund endnu nogle midler til uddeling og har endnu to ansøgningsfrister, som er 16. maj og 15. august. LAG Vejen-Billund anbefaler potentielle ansøgere at kontakte koordinator Merethe Juul på telefon 20285668 inden indsendelse af en ansøgning.

På informationsmødet den 25. april blev det besluttet at bestyrelsen for den nuværende LAG fortsætter med arbejdet omkring etableringen af en ny LAG for perioden 2023-2027.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Medejer af konkursramt svinegigant erklærer eget selskab konkurs: Selskabet ejer kun værdiløse aktier i konkursboet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Se med her: Statsministeren svarede på spørgsmål op til folkeafstemningen

Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

EfB For abonnenter

Live: EfB spiller sæsonens sidste kamp - to mål i første halvleg

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Annonce