Annonce
Danmark

Pengetanken bløder: Prins Joachim taber stort på gårdprojekt

Der er ingen grund til brede smil hos Prins Joachim, der endnu engang må se sin fødevarevirksomhed De 5 Gaarde præsentere et underskud. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
For andet år i træk præsenterer fødevarevirksomheden De 5 Gaarde underskud. Produktionssamarbejdet er ejet af en række godsejere og Prins Joachim.

Prins Joachim og en række godsejere har mere end svært ved at lave overskud på fødevareproduktion.

Fødevarevirksomheden De 5 Gaarde, som er ejet af Prins Joachim, familien Holch Povlsen, Schackenborg Fonden og lensgreve Bent Wedell, præsenterer for andet år i træk et underskud. Selskabets nye regnskab viser, at 2018 resulterede i et underskud på 788.777 kroner. Et resultat, ledelsen anser som utilfredsstillende. I 2017 lød underskuddet på 428.351 kroner. I 2016 præsenterede virksomheden et beskedent overskud på 70.923 kroner, der dengang var virksomhedens hidtil dårligste resultat.

De 5 Gaarde er et produktionssamarbejde mellem fem godser og slotte, som blandt andet sælger økologiske kyllinger, specialøl og brød i flere af landets supermarkeder.

Ser lyst på fremtid

De røde tal på bundlinjen gør ondt på virksomhedens pengetank. Egenkapital er faldet fra 7.135.313 til 6.343.536 kroner. Virksomhedens bruttofortjeneste er faldet med cirka 200.000 kroner fra 1.823.384 kr. i 2017 til 1.659.965 kroner i 2018.

Alligevel ser virksomheden, der i gennemsnit havde fem ansatte i 2018, lyst på fremtiden og forventer et positivt resultat i 2019.

De 5 Gaarde består af Schackenborg Slot, Frijsenborg Slot, Gyllingnæs Gods, Weddelsborg Gods og Constantinsborg Gods, og virksomheden har hovedsæde i Horsens.

De 5 Gaarde har ikke ønsket at kommentere regnskabet.

I 2018 var det ikke kun økonomien, der gjorde ondt på De 5 Gaarde. Fødevarevirksomheden blev ifølge Ekstra Bladet idømt en bøde på 10.000 kroner, da De 5 Gaarde ved en fejl sendte kyllingebrystfileter i handlen med forkerte datomærker. Efterfølgende viste det sig, at virksomheden ikke havde lavet den lovpligtige risikoanalyse, der skal give klarhed over, hvordan man undgår at gøre danskerne syge. Ved et opfølgende besøg havde virksomheden endnu ikke fået ordnet problemet med den manglende risikoanalyse.

Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Eksperter giver kras kritik af Meta: 'Det er på tide at regulere dem'

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

Podcast

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce