Annonce
Tønder

Pensioneret betjent dømt for at belure hemmelig elskerinde på Rømø

En pensioneret politimand er ved Retten i Sønderborg dømt for at belure sin elskerinde i et sommerhus på Rømø. Arkivfoto: Claus Thorsted

En 60-årig pensioneret betjent er ved retten i Sønderborg blevet idømt 14 dages betinget fængsel for blufærdighedskrænkelse af sin tidligere elskerinde. Det skriver Ekstra Bladet. Manden havde installeret et skjult kamera i kvindens soveværelse i et sommerhus i Kongsmark på Rømø.

Rømø: Den dømte mand og hans daværende kæreste havde lejet deres sommerhus på Rømø ud til en kvinde, der var mandens hemmelige elskerinde. Hvad hun ikke vidste var, at manden, der på daværende tidspunkt var i aktiv tjeneste ved politiet, havde installeret et skjult kamera, som filmede kvindens seng.

Kameraet gjorde det muligt for manden at live-overvåge kvinden. Overvågningen foregik ifølge dommen over op til to uger i september 2017.

Manden forklarede ifølge EB.dk, at han ikke havde installeret USB-opladeren ved siden af kvindens dobbeltseng for at overvåge hende, men fordi han fejlagtigt troede, at den havde en indbygget signalforstærker, som ville forbedre internetdækningen i sommerhuset.

Anklageren, Lars Viereck, udtaler til EB.dk:

- Manden blev ikke så meget dømt for, hvad han rent faktisk har set, men for at have installeret kameraet i en anden persons soveværelse uden at have indhentet samtykke. Det afgørende er, at beluringen skete i hendes soveværelse, som er det mest intime rum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce