Annonce
Mærkedage

Pensioneret tolder fylder 80 år

Johannes Holm Petersen. Privatfoto

Kolding: Pensioneret tolder Johannes Holm Petersen, Kolding, fylder lørdag den 19. oktober 80 år.

Han er født og opvokset i Varnæs, en lille landsby mellem Aabenraa og Sønderborg, med syvårs skolegang, efterfulgt af fireårs læretid som købmand. Værnepligten blev aftjent hos Jysk Telegraf Kompagni i Århus.

Ved et besøg i Jazzklubben i Sønderborg mødte han Käte, som han stadig er gift med og har fået to piger Helle og Dorte, børnebørn og oldebørn.

I 1964 fik Johannes ansættelse hos Toldgrænsekorpset i Kruså, efterfulgt af udstationering hos forskellige toldkamre i landet og fik til sidst ansættelse på Kolding Toldkammer i 1970, hvor der var tjeneste på havnen i Kolding og i Billund Lufthavn.

Da momskontrollen kom under toldvæsenet fik Johannes til opgave at foretage kontrol af bilbranchen, for at undgå svindel med indsmuglede biler, kontrol af stelnumre etc.

I 1994 var det som koordinerende leder af Smuglerikontrollen, hvor det meste arbejde var begrænsning af smugleri af cigaretter fra Klaipeda, hvor den største fangst blev på 33 mill. cigaretter.

I 2002 ville regeringen af med tjenestemands begrebet og Johannes fik tilbudt en fratrædelsesaftale, og gik på pension som 62-årig. Kort efter ansættelsen ved Toldkammeret i Kolding blev Johannes valgt til tillidsmand efterfulgt af valg til Hovedbestyrelsen i Dansk Toldtjenestemandsforbund, hvor han sluttede som landskasserer.

I 1998 søgte han optagelse i Serapions-Ordenen af 1988, hvorefter han i januar 1999 bliver indviet som logebror i den lokale Serapionsloge i Bramdrupdam, hvor vi hver mandag har glæde af hans sønderjyske sprog og lune. I mange år har han bestridt embedet som sekretær.

Ud over sit store engagement i logearbejdet er der også tid til at dyrke golfsporten både i Spanien og på Birkemose Golfbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce