Annonce
Danmark

Pensionister skal ikke sidestilles med flygtninge og indvandrere

Annonce

Et flertal i Folketinget er nået til enighed om en økonomisk hjælpepakke, der skal være med til at holde hånden under dansk økonomi. Et led i aftalen er at udbetale lidt over halvdelen af danskernes indefrosne feriepenge. I forbindelse med coronakrisen har Dansk Folkeparti i længere tid efterspurgt en frigivelse af danskernes indefrosne feriepenge.

Jeg er uforstående overfor, at man ikke udbetaler alle de opsparede feriepenge, hvis man selv ønsker det, da det jo er danskerne egne penge. Men lidt er jo bedre end ingenting. Der var andre gode elementer i aftalen. Alligevel valgte vi at stå udenfor.Dansk Folkepartis højest prioriterede ønske i forhandlingerne var at betænke landets folkepensionister. Mange har været selvisoleret og har også haft ekstra udgifter på varelevering m.m. Nogle pensionister har også været afskåret fra at tjene en ekstra skilling.

Karina Adsbøl, Dansk Folkeparti.

Den aftale, som regeringen har fået igennem, indebærer, at alle på overførselsindkomst til efteråret vil få udbetalt 1.000 kr. i et skattefrit ekstratillæg. Herunder også til mennesker der ikke har bidraget til det danske samfund. På den måde kan man sige, at aftalen tilgodeser landets pensionister. Men også flygtninge og indvandrere. Jeg synes, at det er helt urimeligt, at der skal udbetales en skattefri check på 1000 kr. til eksempelvis flygtninge på hjemrejseydelse. Skal en indvandrer, der blot har været i landet i et år eller to, og aldrig har bidraget med noget til det danske samfund have det samme som en dansk folkepensionist? Som har bygget vores samfund op, og som har slidt og slæbt?Vores svar på det spørgsmål er naturligvis et klokkeklart nej. Jeg forstår ganske enkelt ikke, at den pensionist, der har knoklet alle sine år for at bygge vores velfærdssamfund op, skal sidestilles med en migrant, der er kommet fra Syrien til Danmark og har været i landet i et par år. Den sammenkædning kunne vi simpelt hen ikke tage ansvaret for. Dansk Folkeparti ønskede at målrette den skattefrie check til bestemte grupper herunder folkepensionister.


Jeg synes, at det er helt urimeligt, at der skal udbetales en skattefri check på 1000 kr. til eksempelvis flygtninge på hjemrejseydelse. Skal en indvandrer, der blot har været i landet i et år eller to, og aldrig har bidraget med noget til det danske samfund have det samme som en dansk folkepensionist? Som har bygget vores samfund op, og som har slidt og slæbt?

Karina Adsbøll


Vi ville ikke have givet så meget som en bøjet femøre til indvandrere. Vores primære ønske var at tilgodese vores pensionister, som har været glemt i alle de hjælpepakker, der tidligere har været gennemført. Men udover de tusinde kroner, så var den socialdemokratiske regering ikke indstillet på at give en krone mere til landets folkepensionister. Og i Dansk Folkeparti vil vi ikke være med til at sidestille danske folkepensionister med flygtninge og indvandrere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce