Annonce
Aabenraa

Pensionistlivet varede en måned: Skoleleder vender tilbage

Lone Thaysen stoppede officielt som skoleleder i Stubbæk 1. april i år, men hun løste frem til sommerferien en række planlægningsopgaver på skolen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Stubbæk Skoles netop afgåede skoleleder, Lone Thaysen, har sagt ja til at hjælpe på Varnæs Skole, indtil der er fundet en ny leder dér.
Annonce

Stubbæk/Varnæs: 1. august sætter Michael Pedersen sig som ny skoleleder på Stubbæk Skole i den stol, der har været Lone Thaysens de seneste 18 år.

Det var dog ikke længe, den tidligere Stubbæk-leder fik nydt pensionistlivet. Hun har nemlig sagt ja til at træde til som midlertidig leder i Varnæs - skolen, Michael Pedersen kommer fra.

- Bare fordi man bliver 65, behøver man jo ikke gå i stå, og da jeg ikke på nogen måde er arbejdstræt, vil jeg gerne hjælpe med at løse den her opgave. Det er da rart stadigvæk at kunne bruges, siger Lone Thaysen, der godt kan se, det ser lidt sjovt ud, at de to bytter plads:

- Ja, jeg tænker, der nok bliver en hot linje, så vi kan hjælpe hinanden med at få den bedste overgang.

Ledige stillinger

  • Stillingen som ny skoleleder på Varnæs Skole er endnu ikke slået op, men det vil snart ske.
  • Efter en periode med mange opsigelser blandt kommunens skoleledere er alle stillinger ved at være besat. Ud over Varnæs står kun Tinglev Skole uden fastansat leder. Her er der ansøgningsfrist 5. august.
  • Derudover skal Aabenraa Kommune have fundet ny skolechef. Lars Borst Hansen har fået job som direktør for familie- og kulturforvaltningen i Lemvig Kommune og har derfor sidste arbejdsdag i det sønderjyske 31. august.
Annonce

Sommerfugle i maven

Inden Lone Thaysen kom til Stubbæk Skole som leder i 2001, var hun i otte år leder af skolen i Søgård, der dengang var en folkeskole. Så det med at være skoleleder har hun under huden. Alligevel kan hun ikke sige sig fri for for første gang i mange år at have sommerfugle i maven, når hun på torsdag møder ind til første arbejdsdag i Varnæs.

- Det er jo helt nye børn og helt nye medarbejdere, og jeg skal i gang med at lytte mig frem til, hvordan de plejer at gøre. Jeg er jo kun vikar, indtil der er ansat en ny leder, så jeg skal ikke derud og lave en hel masse om. Det er så heller ikke nødvendigt, for det er en god skole, ved hun.

Annonce

Flere opgaver?

Skolechef Lars Borst Hansen forventer, der vil være en ny leder klar i Varnæs 1. november. Så kan Lone Thaysen genoptage det pensionistliv, hun kun nåede at nyde her i juli.

Eller?

- Hvis jeg kan bruges til noget hen ad vejen, så vil jeg da overveje det. Jeg kan stadig godt lide at have med skole og børn at gøre, og det er spændende at prøve nye opgaver, siger den kommende Varnæs-vikar og tilføjer, at nu har hun jo det privilegium selv at kunne bestemme, om hun siger ja eller nej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce