Annonce
Tarm

Per Munck: Corona-krisen kommer ikke til at vippe Skjern Bank

- Alle de, der skal igennem det her forløb, kommer igennem det her forløb, lover Per Munck, direktør i Skjern Bank. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Lige som andre pengeinstitutter vil Skjern Bank gå langt for at hjælpe kunderne. Både banken og kunderne er så velpolstrede, at bankdirektør Per Munck er meget optimistisk.

SKJERN: Mens der lige nu meldes ud, hvor meget virksomheder står til at tabe på corona-krisen, holder Skjern Bank lidt igen. Banken har valgt ikke at nedjustere forventningerne til årsresultatet, men vil se tiden an.

- Vi har suspenderet tidligere udmeldinger, og det store spørgsmål er jo lige nu, om det hele løsner lidt op efter påske. Vi synes, at vi har styrke til det, og når vi får et samlet overblik, så kommer der en ny udmelding, lyder det fra direktør Per Munck.

Siden finanskrisen har Skjern Bank konsolideret sig, og det kommer til gavn i den nuværende situation. Undervejs har man holdt nedskrivningerne stabilt og ikke tilbageført det, der ikke blev brug for, og det har ifølge direktøren opbygget en god stødpude.

Tilmed har Finanstilsynet givet mulighed for at opbygge en krisekasse. Den går Skjern Bank i gang med nu, og hvor meget, den bliver på, kommer til at fremgå af kvartalsregnskabet, som offentliggøres om en måned.

Selvom det er meget usikkert lige nu, er Per Munck optimistisk på Skjern Banks vegne.

- Der her kommer ikke til at vippe båden. Det er jeg 100 procent sikker på. Det koster penge, men nu handler det om at hjælpe vores kunder helskindede igennem, siger Per Munck.

Annonce

Kunder har bedre fundament

I modsætning til finanskrisen i 2008 er kundernes økonomi helt anderledes i dag. Kunderne er langt mere velpolstrede, hvor de dengang havde en gældsbyrde. Det betyder, at fundamentet er mærkbart meget stærkere i dag, og derfor er der også til dårlige tider.

For privatkundernes vedkommende har tiden med de meget billige renter givet nogle historisk billige huslejer, og derfor tynger boligudgifterne ikke på samme måde som tidligere. På erhvervssiden er der kunder indenfor detailhandel, der kigger ind i nogle enorme forandringer. Dem sørger rådgiverne for at komme i dialog med lige nu, så der bliver fundet en ordning, forklarer Per Munck.

Ligesom andre pengeinstitutter har meldt ud i de seneste par uger, vil Skjern Bank også hjælpe sine kunder i videst mulig omfang. Naturligvis er det svært at forudsige, hvordan det kommer til at gå, da der er mange ubekendte faktorer. Men når Per Munck kigger på erhvervskunde-porteføljen, kan han ikke forestille sig, at der er nogle af dem, som får så store vanskeligheder, at det er umuligt for dem at køre videre.

- Alle dem, der skal igennem det her forløb, kommer igennem det her forløb, lover Per Munck.

Det rejser så spørgsmålet, om der bliver kunder, som banken i sit ønske om hjælpsomhed kommer til at gå for langt for at holde hånden under.

- Vi har lovet hinanden, at vi skal hjælpe dem, der før krisen havde noget levedygtigt. Og de hjælpepakker, der er blevet lavet, holder også en solid hånd under dem. Men er der nogle, som vi har været i tvivl om inden det her, så bruger vi ikke statsordninger til at holde liv i dem, fastslår Per Munck.

Et umiddelbart skøn fra Per Muncks side er, at krisen kan blive større for samfundet, end finanskrisen var, fordi der også kommer store sundhedsudgifter oveni. Og set fra den finansielle side kunne det have været værre.

- I betragtning af hvor alvorlig det er, synes jeg ikke, der er panik på, velvidende at ingen ved, hvor stor regningen bliver bagefter. Så er det bare, hvordan regningen skal betales efter det her. Der kommer en regning, men så er vi ovre i politik, og det må være de politikere, vi har valgt, der skal løse det, konkluderer Per Munck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce