Annonce
Varde

Per Rask er utilfreds med specialklassernes resultater

Per Rask Jensen på det pressemøde, hvor den nye skole- og børnehavestruktur blev præsenteret. Arkivfoto: Chresten Bergh

Udvalgsformand Per Rask Jensen (V) synes ikke, at Labyrinten og Lykkesgårdskolens specialklasserække gør det godt nok, og derfor går han fortsat ind for at lave en ny løsning, hvor specialtilbuddene bliver samlet.

Varde/Tistrup: Der er for stor utilfredshed blandt forældre med børn i specialklasserækken på Lykkesgårdskolen, og på Labyrinten i Tistrup lærer børnene ikke nok. Sådan er den korte udlægning af udvalgsformand Per Rask Jensens (V) reaktion på JydskeVestkystens seneste artikler om den foreslåede samling af specialklasser.

- Det er fint nok at lave Berlinture, men jeg er også nødt til at have fokus på læring, siger Per Rask Jensen.

Specialelever og almenelever på Horne-Tistrup Skolerne skal næste år sammen til Berlin.

Hans synspunkt om, at der ikke er læring nok i Labyrinten, bygger han på en opgørelse i en udvalgsdagsorden fra januar. Den viser, at fire ud af 19 elever tog den fulde afgangsprøve, og syv tog nogle af prøverne. Sammenlagt var det 57 procent, der var oppe til 9. klasses-prøve, og det er for lidt ifølge Per Rask Jensen.

- Det her handler om resten af børnenes liv, siger han.

Og dermed siger du, at de to specialtilbud ikke gør det godt nok?

- Det er det, forældrene siger på Lykkesgårdskolen, og når tallene viser, at under en fjerdedel tager den fulde afgangsprøve i Tistrup, så synes jeg ikke, det er godt nok.

Jeg synes, der er et problem med, at det er så få, der går op til eksamen.

Per Rask Jensen (V), formand for bøn og undervisning
Annonce

Ambitionen er 100 procent

På Horne-Tistrup Skolerne er skoleleder Ole Holm Johansen principielt enig i, at alle i Labyrinten bør gå til afgangsprøve, for det er børn, hvor mange bagefter skal på gymnasium, handelsskole eller en teknisk skole. Han siger også, at ledelsen på skolen gerne vil have andelen op.

Men han vil ikke svare ja eller nej til, om Labyrinten gør det godt nok, når det gælder de nuværende resultater. Han mener, det kræver en analyse af årsagerne til, hvorfor de 43 procent af eleverne ikke gik til prøven.

Annonce

"En langsigtet plan"

I en artikel om Labyrinten fortæller to 6. klasses-elever, at de gerne vil være på en skole, hvor de ser almenelever.

Men Per Rask Jensen holder fast i sit synspunkt om, at der ikke vil være mindre spejling, selvom børnene får deres egen institution. Han mener, at den nye institution vil få et samarbejde ud over hele kommunen, så børnene vil være mere sammen med børn i deres lokalområde.

Det skal opbygges helt fra bunden. Det er der jo ikke i dag?

- Næh, men det er derfor, vi skal have en langsigtet plan, svarer Per Rask Jensen.

Annonce

Godt med store klasselokaler

Per Rask Jensen mener fortsat, at Sct. Jacobi Skole egner sig som specialskole, selvom Else Marie Fog, næstformand i handicaprådet, afviser det. Hun har sagt, at grupperummene er for små som klasseværelser til specialelever, mens klasseværelserne er for store.

- Det er fint at have lokaler, der er lidt større, svarer Per Rask Jensen.

Else Marie Fog har også kritiseret, at Solsikken ifølge planen ikke længere skal være en selvstændig specialbørnehave med en almen børnehave som nabo. Per Rask Jensen svarer, at han frygter, at der bliver færre børn i børnehaven, og at den risikerer helt at lukke, hvis den ikke bliver lagt sammen med en specialskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce