Annonce
Varde

Per Rask Jensen stopper som Venstre-kandidat

VARDE: Byrådsmedlem Per Rask Jensen, der også er direktør for Varde Erhvervs- og Turistråd forlader Venstres liste til kommunalvalget d. 17. november.

Jeg har i dag meddelt formanden for Venstre i Varde Kommune, Karl Barslund og Venstres borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg, Gylling Haahr, at jeg ikke vil være at finde på Venstres kandidatliste til kommunalvalget den 17. november 2009, skriver han i en pressemeddelelse, der fortsætter:

I foråret 2008 igangsatte Økonomiudvalget med borgmester Gylling Haahr og gruppeformand Hans Jørgen Gammelgaard i spidsen et langstrakt og ambitiøst arbejde med ”Skoleudviklingsplan 2020".

Formålet var at forberede Varde Kommunes skolevæsen til en fremtid, hvor der om 10 år er 900 elever færre i vort skolevæsen.

Et krævende arbejde som jeg som næstformand i Udvalget for Børn og Undervisning på Venstregruppens vegne blev sat i spidsen for, og som jeg siden da har brugt rigtig mange timer, dage og aftener på.

Der har været afholdt talrige offentlige møder, og jeg har stået til rådighed i utallige sammenhænge - også når de upopulære, men nødvendige synspunkter skulle fremføres.

Synspunkter som formanden for Venstre i Varde Kommune, hele Venstre-byrådsgruppen (undtagen Keld Jacobsen), og et flertal i baglandet bakkede op om.

Jeg har løbende sikret mig gruppens, baglandets og især formandens opbakning til arbejdet.

Men efterhånden som arbejdet er skredet frem, og Venstregruppen har givet plads til nye medlemmer med en anden holdning, så er det blevet mere og mere tydeligt, at lysten til at træffe de nødvendige beslutninger smuldrede.

Hver gang jeg vendte mig om, var der nye rygge og nye skosåler.

Jeg meddelte for tre uger siden Venstregruppen, at min beslutning om at genopstille til kommunalvalget i efteråret ville være afhængig af, at Venstre kan gå til valg med en beslutsom frontfigur og en skolepolitik, der rækker ud over, at glæde sig over det man har og så se hvordan det går.

Jeg kan nu konstatere, at det er ambitionsniveauet, og jeg drager derfor konsekvensen.

Jeg ønsker ikke at ”sidde for at sidde” og blot være med til at fordele fattigdom og med den aktuelle pludselige ulyst til at udvise handlekraft på skoleområdet, så går skolevæsnet i Varde Kommune ind til en byrådsperiode med en fortsat uvished om, hvornår skolelukningerne kommer.

Der venter ligeledes yderligere besparelser for kommunens skoler og institutioner.

Tiltag, som jeg har anvist vejen til at undgå og yderligere besparelser, som jeg ikke ønsker at tage et medansvar for.

For god ordens skyld vil jeg gerne præcisere, at jeg ikke har aktuelle planer om at melde mig ud af Venstre.

Den politik, jeg står for, er nemlig god Venstre-politik i de fleste andre kommuner, bl.a. de omkringliggende kommuner Ringkøbing-Skjern, Esbjerg og Tønder, hvor man allerede har flyttet 7. klasserne til overbygningsskolerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce