Annonce
Haderslev

Per Vers: Kløften er Sønderjyllands 'Roskilde'

For fjerde gang i træk er rapperen og ordjongløren Per Vers klar til at styre Kløften Festivals store scene. Men han kommer også til at optræde på teltscenen som musiker.

HADERSLEV: - Jeg var for snobbet til Kløften. Den var for folkelig og simpel. Militant og arrogant som jeg var, var der kun en ting der duede: Det var Roskilde.

Det var noget af en indrømmelse, Per Vers, rapperen fra 6510 Gram, kom med, da han i sommeren 2016 fik debut som konferencier på Kløften Festivals Store Scene efter legendariske Hans Otto Bisgaard. Han havde i sine yngre dage ikke haft de store tanker om Kløften Festival, men også Per Vers blev voksen - eller noget der ligner, og han glæder sig derfor for vildt til Kløften Festival, der begynder torsdag og varer til og med lørdag:

At være konferencier på Kløften er da et drømmejob som ingen ved sine fulde fem ville takke nej til. Det er jo Sønderjyllands Roskilde.

Og ved godt, hvordan han skal connecte, som man siger på nudansk, med Kløftens publikum, fordi han kommer jævnligt hernedad, og ved derfor godt, hvad der er på dagsordenen i området.

- Jeg er generelt nogenlunde opdateret, da jeg besøger Gram og omegn gennemsnitligt en gang i kvartalet. Og hvis jeg er gået glip af noget, så sørger back stage crew for, at jeg lige bliver opdateret ved ankomst, forklarer Per Vers.

I år skal han lørdag eftermiddag også give et show på Teltscenen, og det kan han sagtens finde overskud til:

- Jeg glæder mig helt vildt til at spille en fuld koncert, og få lov til at rable mere end et par minutter ad gangen. Det giver mere energi, end det tager, så det er kun godt for det samlede energiniveau. Jeg håber, at hele Kløften kigger forbi til scenen lørdag klokken 13.30, opfordrer Per Vers, der dog er i konkurrence med Rasmus Bjerg, der giver den som John Mogensen på Bakkescenen fra klokken 13.15.

Torsdagen første koncert på Store Scene er med WhoMadeWho klokken 20.30. Og klokken 22.45 indtager bandet Nephew scenen.

Annonce
Jeg glæder mig helt vildt til at spille en fuld koncert, og få lov til at rable mere end et par minutter ad gangen.

Per Vers om sin egen koncert på Teltscenen

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce