Annonce
Varde

Per vil i byrådet efter 47 år i banken

Efter banken vil Per Thisted nu i byrådet. For Venstre. Foto: Yvonn Tittel
Mens Per Thisted i Ansager gjorde karriere i bankverden, holdt han sig ude af politik. Nu har han efter en lang karriere i banken blod på tanden til at prøve kræfter for Venstre.

Ansager: Venstre er det mest forgrenede af de partier, der stiller op til det kommende kommunalvalg – med ikke mindre end 12 lokale vælgerforeninger og 28 kandidater.

Den ene af de vælgerforeninger er Skovlund-Ansager, som i det nuværende byråd er repræsenteret af Niels Haahr Larsen, der fik 479 stemmer ved valget for fire år siden, og som har besluttet at stoppe.


Annonce

Hvis jeg kommer i byrådet, vil jeg stadig være rundet af det lokalsamfund jeg bor i og er aktiv i. Det er vel derfor, Venstre har så mange vælgerforeninger, for netop at få hele kommunen repræsenteret.

Per Thisted


Hans plads står Per Thisted klar til at overtage.

- Det er nogle store fodspor, jeg skal prøve at udfylde, siger Per Thisted, der er opvokset i byen – og som efter 20 år i Tarm flyttede hjem igen for seks år siden.

Noget at byde på

- Jeg har en baggrund, hvor jeg føler, at jeg har noget at byde ind med, indenfor økonomi, erhverv og foreningsliv først og fremmest, siger han.

På det professionelle plan er baggrunden 47 år i banken. Fra en elevplads i dét, der hed Københavns Handelsbank og havde filial i Billund til han fik lov at starte Øse Andelskasse op i hjembyen, som pengeinstitut nummer fire i Ansager.

Det var i 1987. I dag er der ikke en eneste bank tilbage i byen. Per Thisted blev direktør for Andelskassen Egvad og kom til at stå i spidsen for en del fusioner, inden han blev filialdirektør i Den Jyske Sparekasse i Ølgod, videre til Grindsted, hvor han stod for en specialafdeling i kreditafdelingen, der tog sig af alt med incasso, konkurser og tvangsauktioner – indtil han stoppede med udgangen af april i år.

Annonce

Tog selv en frivillig fratrædelse

- Jeg valgte at indløse en frivillig fratrædelse, inden endnu en fyringsrunde sidste efterår. Jeg tænkte, det var min tur til at tage den, siger han, der er fyldt 65 år.

Per Thisted har stået i spidsen for mange fusioner, hvor medarbejdere er blevet overflødige. Sidste efterår indløste han selv en frivillig fratrædelse. Foto: Yvonn Tittel

I januar blev han grebet af stemningen omkring Venstres valg af borgmesterkandidat og meldte sig ind – og siden er han blevet bidt, og stiller op som kandidat.

- Jeg har fået en del opfordringer, og jeg kan lide at være med, hvor der kan tages beslutninger. Det er mit gamle drive, siger han.

Han har de seneste fire år været formand for Ansager Byudvikling, og haft en finger med i spillet omkring etableringen af cykelsti, søpark og stemmeværkspladsen.

Per Thisted

47 års bankkarriere i Varde og Egvad Kommuner.

Aktiv i foreningslivet i 40 år. I Varde Kommune har han været med til at stifte Ansager Idrætsforening. Var med i Ansagers Håndværker og Handelsstandsforening, i repræsentantskabet i Ølgod Erhvervsråd og i ProVarde, i bestyrelsen i Ølgod Håndværker og Handelsstandsforening og i de seneste fire år formand for Ansager Byudvikling.

- Hvis jeg kommer i byrådet, vil jeg stadig være rundet af det lokalsamfund jeg bor i og er aktiv i. Det er vel derfor, Venstre har så mange vælgerforeninger, for netop at få hele kommunen repræsenteret. Men det er klart, at jeg i byrådet vil arbejde for hele kommunen, siger han.

Du er ikke den højtråbende type?

- Nej, men jeg har mine holdninger, og føler jeg, at noget går skævt, eller skal påvirkes i en anden regning, skal jeg nok sige til.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter 40 år lukker kendt Varde-cafe: - For to måneder siden ville jeg ikke kunne tale om det uden at tude

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce