Annonce
Trekantområdet

Perfekt EM-debut: Fredericianer med i dansk sejr i kørestolsrugby

Kaare Momme Nielsen har her netop scoret et af tre mål i landsholdsdebut ved Danmarks første kamp ved EM i kørestolsrugby. Foto: Mette Mørk

Vejle/Fredericia: Kaare Momme Nielsen fra Fredericia er med på det danske landshold i kørestolsrugby, som onsdag fik en perfekt start på EM i Vejle.

Her blev Polen besejret med cifrene 59-43 foran hundredevis af tilskuere i Idrættens Hus i Vejle.

27-årige Kaare Momme Nielsen scorede tre mål i sejren mod Polen, og forude har det danske landshold flere kampe i Vejle. For Kaare Momme Nielsen er det en kæmpe oplevelse at deltage ved EM i Vejle.

- Jeg har fortalt familie, venner og bekendte, at nu skal de komme og se den her fede sport live, og hvor hårdt vi faktisk rammer hinanden, sagde Kaare Momme Nielsen inden EM i en pressemeddelelse fra Parasport Danmark.

Fredericianeren fik en rygmarvsskade i 2010, da han kom i klemme under et bådstativ i forbindelse med vedligehold af familiens sejlbåd. I dag bor han i Aarhus og er lige blevet uddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet.

Annonce
De kommende dage spiller Kaare Momme Nielsen og det danske landshold flere EM-kampe i Vejle. Foto: Mette Mørk

Spiller til søndag

EM i kørestolsrugby varer frem til 11. august, og danskerne jagter en plads til de paralympiske lege i Tokyo i 2020.

Man kan læse mere om kampen mod Polen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce