Annonce
forside

Perfekt start på reserveligaen - EfB slog FC Midtjylland

Brent McGrath blev årets første EfB-målscorer i reserveligaen, da han bragte esbjergenserne i front efter syv minutters spil. Arkivoto: Niels Husted.

EfB-reserverne fik en rigtig god indledning på forårets reserveliga. Her vandt esbjergenserne sæsonpremieren med 3-1 over FC Midtjylland.

Vildbjerg: EfB-reserverne tog hul på foråret med en 3-1 sejr ude over FC Midtjylland, da de to reservemandskaber tørnede sammen i Vildbjerg.

Efter blot et kvarters spil var esbjergenserne foran med 2-0, da Brent McGrath og siden hen unge Mads Larsen havde scoret for gæsterne.

Netop presspillet, som esbjergenserne havde haft fokus på op til kampen, fungerede efter planen og var med til at gøre det svært for de midtjyske værter at svare ordentligt igen.

- Jeg synes, at vi var i rigtig fin kontrol det meste af opgøret, og det var kun, når vi ikke helt fik presset frem, at Midtjylland fik et mindre overtag. Alt i alt, så spillede vi en rigtig god fodboldkamp og leverede et stærkt defensivt udtryk, siger EfB's A+ træner, Lars Vind til EfB.dk.

Annonce

Defensiven stod distancen

Foruden presspillet kunne esbjergenserne sætte kryds ved endnu et vellykket fokuspunkt, idet defensiven, trods en enkelt scoring ved et hjørnespark, stod distancen mod de stærke værter.

- Noah Nurmi og Jeppe Brinch var ekstremt stabile i midterforsvaret, og på midtbanen var Mark Brink rigtig god på bolden. Generelt en rigtig stærk holdpræstation, så vi er selvfølgelig tilfredse, siger Lars Vind ovenpå forårets første reserveligakamp.

FC Midtjylland - EfB 1-3 (1-2)

Fodbold, reserveligaen.

Mål: 0-1 Brent McGrath (7.), 0-2 Mads Larsen (15.), 1-2 Manjrekar James (43.), 1-3 Yuri Yakovenko (56.)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Sønderborg

Jobcenter på charmeoffensiv

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Danmark

Lokal V-politiker trodser eget parti: Raser mod kompensationsmodel til kampfly-naboer

Annonce