Annonce
forside

Perfekt start på reserveligaen - EfB slog FC Midtjylland

Brent McGrath blev årets første EfB-målscorer i reserveligaen, da han bragte esbjergenserne i front efter syv minutters spil. Arkivoto: Niels Husted.

EfB-reserverne fik en rigtig god indledning på forårets reserveliga. Her vandt esbjergenserne sæsonpremieren med 3-1 over FC Midtjylland.

Vildbjerg: EfB-reserverne tog hul på foråret med en 3-1 sejr ude over FC Midtjylland, da de to reservemandskaber tørnede sammen i Vildbjerg.

Efter blot et kvarters spil var esbjergenserne foran med 2-0, da Brent McGrath og siden hen unge Mads Larsen havde scoret for gæsterne.

Netop presspillet, som esbjergenserne havde haft fokus på op til kampen, fungerede efter planen og var med til at gøre det svært for de midtjyske værter at svare ordentligt igen.

- Jeg synes, at vi var i rigtig fin kontrol det meste af opgøret, og det var kun, når vi ikke helt fik presset frem, at Midtjylland fik et mindre overtag. Alt i alt, så spillede vi en rigtig god fodboldkamp og leverede et stærkt defensivt udtryk, siger EfB's A+ træner, Lars Vind til EfB.dk.

Annonce

Defensiven stod distancen

Foruden presspillet kunne esbjergenserne sætte kryds ved endnu et vellykket fokuspunkt, idet defensiven, trods en enkelt scoring ved et hjørnespark, stod distancen mod de stærke værter.

- Noah Nurmi og Jeppe Brinch var ekstremt stabile i midterforsvaret, og på midtbanen var Mark Brink rigtig god på bolden. Generelt en rigtig stærk holdpræstation, så vi er selvfølgelig tilfredse, siger Lars Vind ovenpå forårets første reserveligakamp.

FC Midtjylland - EfB 1-3 (1-2)

Fodbold, reserveligaen.

Mål: 0-1 Brent McGrath (7.), 0-2 Mads Larsen (15.), 1-2 Manjrekar James (43.), 1-3 Yuri Yakovenko (56.)

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce