Annonce
Sport

Pernille Blume går glip af EM-medalje i 100 meter fri

François-Xavier Marit/Ritzau Scanpix
Den danske svømmer Pernille Blume måtte nøjes med en femteplads i 100 meter fri ved kortbane-EM i Glasgow.

Den danske svømmestjerne Pernille Blume kunne ikke holde tempoet på den sidste bane, da hun stillede op i finalen i 100 meter fri ved kortbane-EM i Glasgow.

Det betød, at Pernille Blume endte på femtepladsen og dermed ikke lykkedes med at svømme en medalje hjem i disciplinen, som tilfældet var i 2017, da kortbane-EM blev holdt i Danmark, og Blume sikrede en bronzemedalje.

Pernille Blume svømmede i fredagens finale i tiden 52,05 sekunder, mens Freya Anderson fra Storbritannien sikrede guld i tiden 51,49 sekunder.

Beryl Castaldello fra Frankrig og hollandske Femke Heemskerk tog sig af henholdsvis sølv og bronze.

Kortbane-EM er det mindst prestigefyldte af de store mesterskaber. Flere af Danmarks bedste svømmere - eksempelvis Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer - deltager ikke i mesterskabet. Ved OL næste år svømmes der på langbane.

I 2016 vandt Pernille Blume OL-guld i 50 meter fri.

Kort efter lykkedes det for Tobias Bjerg at booke en plads i lørdagens EM-finale i 100 meter brystsvømning.

I sin semifinale satte den 21-årige svømmer ny dansk rekord i tiden 57,14 sekunder, og han blev nummer fire i sin semifinale og nummer syv på tværs af de to semifinaler.

19-årige Helene Rosendahl Bach var i sin første mesterskabsfinale, da hun stillede op i 200 meter butterfly.

Her svømmede danskeren sig til ny personlig rekord med tiden to minutter og 6,12 sekunder, hvilket rakte til en femteplads i finalen.

I disciplinen lykkedes det tidligere fredag ikke 18-årige Regitze Gaard at svømme sig i finalen.

Hverken Josefine B. Pedersen eller Matilde Schrøder lykkedes med at svømme sig i finalen i kvindernes 100 meter brystsvømning fredag aften.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

112

Flere lavede ballade i nattelivet

Annonce