Annonce
Aabenraa

Pernille cykler til Paris: Jeg er for sygt nervøs

Lørdag satte et halvt hundrede ryttere fra Team Rynkeby Sønderjylland kursen mod Paris. Foto: Ludvig Dittmann
Et hav af cykelryttere satte lørdag kursen mod Paris med start fra Padborg. De er en del af Team Rynkeby, der samler penge ind til børn med kritiske sygdomme.

Padborg: - Jeg har sygt mange sommerfugle i maven, for jeg ved ikke, hvad der venter mig. Jeg er meget nervøs og bange for at styrte.

Den 18-årige Pernille Mærsk Thye fra Tinglev satte sig lørdag i sadlen med et bestemt mål for øje. Sammen med omkring 50 andre ryttere er hun en del af Team Rynkeby Sønderjylland, og de er lige nu er på vej til Paris.

Sammenlagt begav 2000 gulklædte cykelryttere og 500 hjælpere fordelt på 54 hold fra syv lande ud på en otte dages rejse til den franske hovedstad. Dels for at gøre noget godt for sig selv og dels for at samle penge ind til alvorligt syge børn.

Startskuddet for Team Rynkeby Sønderjylland gik fra speditionsfirmaet H.P. Therkelsen i Padborg, og Pernille Mærsk Thye har heldigvis sin far med på turen. Han er efterhånden ved at være en veteran.

- Det er fjerde gang, jeg er med. Det har altid været en drøm at deltage i projektet, og det at samle penge ind til børn betyder rigtig meget, siger Bent Mærsk Thye, der ikke selv er nervøs for de strabadser, der venter, men han har alligevel lidt sommerfugle i maven på sin datters vegne.

Annonce
Det har altid været en drøm at deltage i projektet, og det at samle penge ind til børn betyder rigtig meget.

Bent Mærsk Thye, Team Rynkeby-deltager

Et tættere forhold

Hvis alt går efter planen rammer de mange ryttere Paris på lørdag, og det betyder en uge, hvor man kommer rigtig tæt på hinanden. Pernille Mærsk Thye er da også sikker på, at turen vil skabe nogle endnu stærkere bånd til sin far.

- Jeg tror, vi vil få et tættere forhold, siger hun.

Team Rynkeby Sønderjylland er delt op i hold i år, og far og datter har helt bevidst valgt at køre på hvert sit hold.

- Når vi cykler til Paris er vi Bent og Pernille og ikke far og datter, siger Bent Mærsk Thye.

- Men når vi kommer til Paris på lørdag, skal vi køre sammen, supplerer Pernille Mærsk Thye.

Mens den 46-årige Bent Mærsk Thye allerede har sendt en ansøgning til næste års tur, så vil hans datter lige se tiden an.

- Jeg vil først lige se, hvordan det går på min første tur, siger Pernille Mærsk Thye.

Ingen grund til nervøsitet

Pernille Mærsk Thye behøver dog ikke være alt for nervøs. For med på holdet er også den 65-årige Bente Bloch fra Aabenraa. Hun har to funktioner på holdet og er i øvrigt også den ældste kvinde på Team Rynkeby Sønderjylland.

- Jeg er med på holdet som privatperson, men fungerer også som sygeplejerske, hvis der skulle ske noget. Det gjorde der heldigvis ikke sidste år, hvor jeg var med for første gang, siger Bente Bloch, der på ingen måde har problemer med at være den ældste på holdet.

- Det betyder ikke noget. Vi er en stor familie og hjælper hinanden undervejs, siger hun.

Den første etape bød rytterne på 129 kilometer, og målet er den tyske by Kellinghusen, hvor der ventede et hotel. Inden afgang fik rytterne en kort briefing, og her blev de bedt om at passe ekstra meget på gennem Flensborg samt at drikke masser af vand. Mindst en dunk i timen.

Team Rynkeby

Team Rynkeby er et europæisk velgørenhedscykelhold, som hvert år cykler til Paris for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme og deres familier.

Team Rynkeby blev stiftet i 2002, da 11 motionscykelryttere med tilknytning til den danske juiceproducent Rynkeby Foods A/S besluttede sig for at cykle til Paris for at se afslutningen på Tour de France.

I dag består Team Rynkeby af 2100 motionscykelryttere og 500 hjælpere fordelt på 54 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne, Island og Tyskland.

En fast tradition

I Danmark samler de 19 Team Rynkeby-hold ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. Det gør H.P. Therkelsen også, og det er blevet en tradition, at flere af holdene starter turen fra speditionsfirmaet i Padborg.

- Det er 12. gang, vi laver pitstop for Team Rynkeby, og det bliver større og større. Samtidig samler vi penge ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden via salget af øl, vand og pølser, siger Mogens Therkelsen.

Far og datter. Bent og Pernille Mærsk Thye fra Tinglev er på vej til Paris. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce