Annonce
Billund

Drømmeboligen er fyldt med skimmelsvamp: Nu bor Pernille, børnene og hunden i en skurvogn

Huset opå Irisvej i Krogager er en drømmebolig for Pernille Olsen. Boligen er dog hærget af skimmelsvamp, og det frustrerer Pernille Olsen, at hun kun kan se sin bolig udefra. Foto: André Thorup
I månedsvis har der været alvorlige problemer med skimmelsvamp i Pernille Olsens lejebolig i Krogager. Hun mener ikke, at Varde Boligadministration, som ejer ejendommen, gør nok for at løse problemerne. Det afviser ejeren imidlertid.
Annonce

Krogager: Livet er for tiden meget frustrerende for Pernille Olsen fra Krogager. I mere end en måned har hun og hendes to børn boet i en skurvogn i indkørslen, fordi deres hjem er stærkt plaget af skimmelsvamp.

I to uger i december blev familien for første gang genhuset - i det tilfælde til et sommerhus ved Kvie Sø - men midt i januar blev det slået fast, at det var sundhedsskadeligt for dem at opholde sig i deres hjem.

- Jeg sidder på 20 kvadratmeter med udsigt til drømmeboligen, for den bolig var virkelig min drøm. Om den så bliver ved med at være det, ved jeg ikke, sukker Pernille Olsen.

I slutningen af januar blev boligen tømt for indbo, og i tiden imellem har Pernille Olsen siddet i sin skurvogn og set på huset, der står tomt. Håndværkere har hun ikke set meget til, og det frustrerer hende, at hun ikke føler, der sker noget.

- Jeg skrev under på at kunne leje 100 kvadratmeter. Nu har jeg 20 kvadratmeter med to børn og en hund. Det synes jeg ikke er helt rimeligt, siger hun.

Jeg skrev under på at kunne leje 100 kvadratmeter. Nu har jeg 20 kvadratmeter med to børn og en hund. Det synes jeg ikke er helt rimeligt.

Pernille Olsen

Annonce

Undersøgelser tager tid

Det er Varde Boligadministration, som ejer Pernille Olsens hjem på Irisvej. Her forsikrer direktør Heidi Nielsen, at der skam bliver arbejdet på at løse problematikkerne.

- Der kører undersøgelser hele siden, og der har været håndværkere og VVS’ere deroppe. Hvis man har en logger på, skal der selvfølgelig gå noget tid, før man kan se, om der er et resultat. I den periode kan det se ud som om, der ikke sker noget. Hvis vi skal undersøge, om et vandrør er utæt, skal det også stå stille i et døgn, fordi man skal måle, om der er tryk på, siger Heidi Nielsen.

Annonce

Ingen lyst til at flytte

Pernille Olsen er blevet tilbudt genhusning i en ny lejlighed i Hejnsvig, men det tilbud har hun takket nej til. Hun vil ikke byde sine børn at rive dem væk fra deres fritidsinteresser.

- Jeg var skrevet op til denne bolig i meget lang tid. Den passer fint til os, og vi er glade for at være i Krogager, så vi har slet ikke lyst til at flytte. Men vi har godt nok lyst til, at der sker noget, siger Pernille Olsen.

En del af problemerne i Pernille Olsens bolig er opstået på grund af et utæt vandrør under gulvet. Derfor har håndværkere i sidste uge været på besøg for at brække gulvet op.

Har du aldrig overvejet at opsige boligen og finde et andet sted at bo?

- Det kommer da tættere og tættere på, for jeg er godt nok træt af, at der ikke sker noget. Det er frustrerende at sidde og se på, at der ikke sker noget, siger Pernille Olsen.

Hendes oplevelse af, at der ikke bliver leveret en indsats for at komme problemerne til livs, bliver imidlertid ikke delt af Varde Boligadministration.

- Det er selvfølgelig aldrig rart, når man skal ud af sin bolig, men vi har virkelig serviceret Pernille og taget det hele meget seriøst og sat alt i gang for at få fejlene rettet, siger Heidi Nielsen.

Pernille Olsen er blevet forberedt på, at opholdet i skurvognen kan blive på op til tre måneder.

Pernille Olsen føler ikke, at hendes udlejer, Varde Boligadministration, gør tilstrækkeligt for at løse problemerne i hendes bolig. Den kritik afviser Varde Boligadministration. Foto: André Thorup
Pernille Olsen og hendes to børn bor sammen med deres hun i en skurvogn i indkørslen til deres hus. Det har de gjort siden januar, og det skaber frustration. Foto: André Thorup
Pernille Olsen og hendes to børn kommer hinanden ved. Siden januar har de sammen med deres hund boet på blot 20 kvadratmeter i en skurvogn. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce