Annonce
Vejen

Pernille ventede i køen da genbrugsbutik slog dørene op: -  Jeg har længtes efter at komme ind og kigge

Pernille Ebbesen støtter gerne genbrugsbutikker. De er hyggelige at handle i og så støtter man miljøet og et godt formål, mener hun. Foto: Lena Juul 
Mandag klokken 13 åbnede Bække Genbrugscenter efter to måneders corona-nedlukning. Christian Stensgård, der er formand for butikken, blev meget overrasket, da han i sidste uge fik at vide, at butikken måtte åbne igen.

Bække: 20 biler holder i gruset ved Bække Genbrugscenters lave gulstensbygning på Vittrupvej. I dagens anledning er blomsterkrukkerne foran butikken pyntet med flag.

- Det er en festdag, vi har ventet på i lang tid, siger Christian Stensgård, der er formand for forretningen.

Genbrugsbutikken lukkede ned før jul og har været uden kunder i godt to måneder.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at åbne igen, men det kom lidt pludseligt. Jeg havde næsten ikke turdet håbe på, at vi allerede måtte åbne i dag. Det var en stor overraskelse.

Christian Stensgård og de 33 andre frivillige i butikken har brugt ventetiden på at forny inventaret og tage nye genbrugsvarer ind. Og der er blevet afleveret rigtig meget. Især i begyndelsen af januar.

Pernille Ebbesen er kommet med en masse ting  til butikken, for hun og hendes familie har de seneste måneder renoveret den nedlagte landejendom, de bor på.

Her på åbningsdagen er hun en af de 12 kunder, der står i kø, inden butikken slår dørene op klokken 13.

Hun har sin ni måneder gamle datter Hollie med i en autostol. Hollie sover.

- Jeg skal rundt og kigge over det hele, siger Pernille, der bor i Bække med sin familie.

Hun går efter lidt børnetøj til Hollie, Hollies storesøster, Jessica på tre år og pigernes lillesøster, der ventes at komme til verden om to  måneder.

-  Jeg har længtes efter at komme i genbrugsbutikken. Det er hyggeligt, og så støtter du både miljøet og et godt formål. På en skala fra nul til ti, så er det til et nital, mener hun.

Annonce

Rydder op

Butikken råder over 800 kvadratmeter.

-  Udfordringen har været, at vi under nedlukningen ikke kunne afsætte noget, så vi har været nødt til at sortere hårdere og hårdere. Vi er bevidste om, at vi skal rydde op, så det ikke begynder at ligne en rodebutik. Det er et dårligt signal at sende. Så må vi hellere bare have færre, gode ting, forklarer Christian Stensgård.

Christian Stensgård slår glad dørene op til Bække Genbrugscenter. Han er taknemmelig for kundernes opbakning.  - Det er lækkert, at folk tager sig tid til at kigge forbi genbrugsbutikken en dag, hvor mange andre butikker også åbner efter en lang nedlukning. Foto: Lena Juul

Tøj og sko, der er blevet til overs, er pakket i sække og sendt videre til Balkan Mission, andre overskydende ting er kørt på genbrugspladsen.

Under nedlukningen har nogle frivillige været i butikken, andre er blevet hjemme. De fleste frivillige er over pensionsalderen.

Hvor hårdt er nedlukningen gået ud over jeres fællesskab?

- Det må tiden vise, lyder hans svar.

Han har kontaktet alle frivillige og foreløbig har ingen meldt fra.


Jeg har længtes efter at komme i genbrugsbutikken. Det er hyggeligt, og så støtter du både miljøet og et godt formål. På en skala fra nul til ti, så er det til et nital.

Pernille Ebbesen, kunde


Det er straks nemmere at sætte tal på de økonomiske konsekvenser af nedlukningen.

- Vi har mistet omkring 150.000 kroner i omsætning på den konto, oplyser Christian Stensgård, der har været frivillig i butikken de seneste syv år.

Annonce

Det social er meget værd

Birthe Buch er en af de frivillige, der er i sving i butikken på genåbningsdagen.

- Jeg har ansvar for legesager, forklarer hun, mens hun sætter bogen "Musikanterne kommer til byen" af forfatterne Thorbjørn Egner på hylden.

I Bække Genbrugscenter må der maksimalt være 20 mennesker. De frivillige bruger et system med at aflevere en tøjklemme til hver kunde, så de kan holde øje med hvor mange, der er er lukket ind.  Foto: Lena Juul

Under de to måneders nedlukning har hun været i butikken et par gange.

- At butikken nu er åbnet igen betyder, at jeg ikke behøver bare at gå derhjemme og glo. Jeg har glædet mig til at komme i gang igen.  Det sociale er meget værd. Ikke kun for os frivillige.  Rigtig mange kunder kommer her også tit og får en snak. Og så støtter vi samtidig et godt formål, siger Birthe Buch.

Genbrugsbutikken støtter KFUM's Soldatermission.

Bække Genbrugscenter

Bække Genbrugscenter ligger på Vittrupvej 2 i Bække.

Butikken støtter KFUMs Soldatermission.

I butikken kan man købe alt fra nips til møbler.

Butikken er åben mandag til fredag klokken 13-17.  Samt lørdag klokken 10- 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Annonce