Annonce
Danmark

Personalet stod klar til at vaccinere tusindvis - men ingen havde fået besked på at møde op

De ansatte på vaccinationscentret i Aarhus måtte tirsdag se langt efter borgere, personalet kunne stikke i. Foto: Jens Thaysen
Tusindvis af ældre og særligt sårbare borgere skulle tirsdag vaccineres som de første uden for landets plejehjem. En fejl hos Statens Serum Institut er dog skyld i, at ingen invitationer er nået frem, og derfor må nålene vente med at stikke.

Coronavaccination: Tirsdag skulle de første danskere uden for landets plejecentre vaccineres. Turen var kommet til personer over 65, som modtager pleje i eget hjem og andre særligt sårbare personer i stor risiko for alvorlige sygdomsforløb.

Problemet var bare, at de invitationer, som de særligt sårbare og ældre skulle have modtaget, ikke var sendt ordentligt ud - og derfor vidste ingen, at de skulle møde op for at blive vaccineret på  de mange nyåbnede vaccinationscentre.

I Region Midtjylland er det en ærgerlig regionsrådsformand, der står tilbage.

Annonce

- Alt er gjort klart - nu mangler vi blot borgerne. Der er sket en fejl hos Statens Serum Institut. Instituttet har på grund af en teknisk fejl ikke fået informeret de borgere, som skulle vaccineres, i e-boks, siger Anders Kühnau (S) til Århus Stiftstidende.

Ingen tid at spilde

I Aarhus har man valgt ikke at spilde tiden i vaccinationscenteret, der alligevel står helt klar, og man har derfor hasteindkaldt 90 ansatte fra Aarhus Universitetshospital. De bliver så vaccineret i stedet, skriver Ritzau, så vaccinerne ikke går til spilde.

Den nordligste del af landet havde i forvejen planlagt en senere start på det videre vaccinationsprogram, og de første borgere uden for plejehjemmene skulle således først vaccineres tirsdag fra klokken 17.30. I Region Nordjylland ved man derfor endnu ikke, om fejlen med invitationerne også her kommer til at gå ud over de første vacciner på centrene.

Ifølge Fyens Stiftstidende ser problemerne dog ud til - i modsætning til resten af landet - at være gået uden om Odense. Derfor har man trods fejlen tirsdag vaccineret 120 borgere, hvilket svarer til den mængde vacciner, som byens vaccinationscenter har modtaget indtil videre. Dette skyldes ifølge centeret, at man her har haft sit eget system og dermed er kommet uden om e-boks-problemerne.

Annonce

8000 tider

Tirsdag eftermiddag meddeler Statens Serum Institut (SSI) på sin hjemmeside, at invitationerne er blevet forsinket "på grund af tekniske vanskeligheder", men fortæller samtidig, at fejlen er rettet, og at borgerne nu har modtaget invitationerne og kan begynde at booke tider.

Der er i alt oprettet 8000 tider til vaccination på landets testcentre alene i denne uge, oplyser SSI. I første omgang er der sendt invitationer ud til ældre og sårbare borgere i København, Rebild, Aarhus, Kolding, Solrød, Køge og Greve Kommuner.

Det var tirsdag ikke muligt at få yderligere kommentarer til sagen fra Statens Serum Institut.

Tirsdag var status, at 0,9 procent af Danmarks befolkning var blevet vaccineret mod covid-19. Det svarer til over 50.000 borgere. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Esbjerg

21-årig bilist spiste McDonalds-mad under kørsel og kørte op bag i foranholdende bil

Kolding

Blev anholdt mandag: Nu er 36-årig mand løsladt efter grundlovsforhør i voldtægtssag

Vejen

19 medarbejdere fik hacket deres mail: Personlige oplysninger kan være lækket

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Erhverv

Indgreb eller ej? Regeringen skal håndtere boligmarked på speed

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

36-årig mand anholdt for voldtægt af 20-årig kvinde i Åparken

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Billund For abonnenter

Anklage: Par fra Grindsted stjal kørekort og pas fra mindst 32 mennesker - kvinden er også tiltalt for vanvidskørsel

Billund For abonnenter

Maibrit har boet 22 år i Brasilien: - Jeg vil gerne lære mine børn dansk frihed og brasiliansk 'vi gør det ikke med 120 km/t'-sindighed

Sønderborg

Kæmpe-forurening tæt på nyt feriecenter skal snart renses op: Stor virksomhed har vundet millionopgaven

Annonce