Annonce
Navne

Pete Best endte som den glemte beatle

Som ung blev Pete Best anset for at være den flotteste beatle. I dag er der få, der husker The Beatles første faste trommeslager. Foto: Eric Estrade/Ritzau Scanpix
Før Ringo Starr blev trommeslager for The Beatles, var det Pete Best, der sad med stikkerne. Best blev fyret, før Beatles for alvor bed sig fast i folkesjælen.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr er navne, som de fleste kender.

Til gengæld er der få, som har hørt om Pete Best - Ringo Starrs forgænger. Pete Best spillede trommer for The Beatles fra 1960 til 1962 og fylder 80 år onsdag den 24. november.

I 1960, tre år før The Beatles udgav sit første studiealbum, stod det relativt nye band uden en fast trommeslager.

Annonce

Det blev dog en nødvendighed, efter at The Beatles' daværende manager, Allan Williams, bookede en række koncerter i Hamburg.

Pete Best blev inviteret til audition efter at have gjort sig bemærket i bandet The Black Jacks og takkede senere ja til en kontrakt på 15 britiske pund per spillejob. Det svarer til omkring 362 pund - eller cirka 3205 kroner - i nutidens økonomi.

Omkring udgangen af samme år, 1961, overtog Brian Epstein uofficielt som manager, og i 1962 skrev The Beatles pladekontrakt med George Martin fra pladeselskabet EMI.

Kort efter gik bandet i gang med at indspille, men der gik ikke længe, før flere, heriblandt George Martin, satte spørgsmålstegn ved Bests evner i pladestudiet.

Populær blandt fans

Til koncerter havde det fungeret fint med Best, som var meget populær blandt fans - og i særgrad hos kvinderne.

Best blev bredt anset som den mest attraktive beatle, hvilket angiveligt skabte gnidninger hos de andre i bandet. McCartney skulle i særgrad have været jaloux over hunkønnets interesse i Best.

Selv om det aldrig er blevet bekræftet af McCartney, har Beatles-bassisten før nævnt, at kvinderne plejede at gå efter Best. Men det var ikke blot på udseendet, at Best skilte sig ud.

Best besad ikke den samme spontanitet og vildskab som Lennon, McCartney og Harrison, der opfattede Best som en tilbagetrukket, lettere kedelig type.

I 1962 nåede Lennon, McCartney og Harrison til enighed om fyringen af Best, som blev erstattet af Ringo Starr.

Annonce

Rasende fans

Bests afgang skabte stor opstand blandt Beatles-fans, og bandet måtte i kølvandet på fyringen lytte til tilråbet "Pete forever, Ringo never" (altid Pete, aldrig Ringo, red.).

En arrig Best-fan blev endda så rasende, at han nikkede George Harrison en skalle, der efterlod guitaristen med et blåt øje. Efter fyringen prøvede Best sig af i andre bandkonstellationer.

Sammen med kvintetten The Pete Best Combo udgav han albummet med det kække ordspil "Best of The Beatles" (Best fra The Beatles).

Et ordspil, der skabte frustration hos Beatles-fans, som troede, at de havde købt et samlingsalbum med det populære Liverpool-band.

Med tiden besluttede Pete Best sig for at trække sig fra Showbiz og fik i stedet et skifteholdsjob, hvor han læssede brød i varevogne.

Senere blev han socialrådgiver på et jobcenter i Liverpool.

Pete Best turnerer i dag med The Pete Best Band med sin bror Roag.

/ritzau/

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Navne

Mindeord over stifter af stort transportfirma: 'Betal kontant og hold lidt i reserve' blev Bents slogan

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Annonce