Annonce
Esbjerg

Peter Øvig går i dybden med psykisk sygdom i Ribe

Peter Øvig kommer til Ribe den 2. november for at fortælle om sin seneste bog, "Min mor var besat". Foto: Simon Klein
Med udgangspunkt i bogen "Min mor var besat" kommer forfatter Peter Øvig Knudsen til Ribe og byder på en samtaleaften med Kirsten M. Andersen om bogens tabuiserede emner
Annonce

Ribe: Som en af mange arrangementer blev der også i marts spændt ben for en forfatteraften med Peter Øvig Knudsen.

Nu bliver arrangementet, hvor Øvig fortæller om hans seneste bog "Min mor var besat", gennemført mandag den 2. november klokken 19.30 i seminarieHuset.

Det foregår således, at Peter Øvig Knudsen i en samtale med den lokale teolog og lektor Kirsten M. Andersen går de i dybden med temaerne i den meget personlige og anmelderroste bog om psykisk sygdom, der former sig som et dobbeltportræt af Øvig selv og sin egen mor.

- Peter Øvig har sat sig for at undersøge den moderne danmarkshistories største dramaer og dybeste selvbedrag. Gennem dokumentariske beretninger blotter han det 20. århundredes ømme punkter samt bevægelsers kampe, kærlighed og kontraster. I  ”Min mor var besat”, udforsker han samfunds- og kønsnormer på et psykologisk plan gennem sin egen mor, som led af depressioner, lyder det i beskrivelsen af Øvig og bogen.

Om Øvig og billetter

Peter Øvig Knudsen er 59 år gammel og nok mest kendt for bøgerne om Blekingegadebanden, hippiebevægelsen og BZ'erne.

Arrangør er musik- og kulturforeningen Quedens og Ribe Bibliotek. Unummererede billetter kan købes på Café Quedens. Arrangementet foregår i fællessalen på seminarieHuset.

- Han bryder nogle tabuer og tager fat på et emne, som rigtig mange mennesker kender til, og har eller har haft inde på livet. Han har også selv været ramt af depressionens dæmon, men samtidig viser han også, at man på trods af, at man har ondt i livet alligevel kan lade sig gøre, at komme ud på den anden side, siger Kirsten M. Andersen om temaerne Peter Øvigs seneste bog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce