Annonce
KIF Kolding

Peter Balling har spillet stort i KIF Kolding: Nu kan slutspilspladsen sikres mod de gamle venner

Peter Balling har været en af de væsentligste årsager til, at KIF Kolding har vundet væsentligt flere håndboldkampe i denne sæson, end i to forgående. Arkivfoto: Claus Fisker
Efter seks år i TTH Holstebro tog Peter Balling i sommer turen sydpå til KIF Kolding. Her er den tidligere landsholdsback i den grad blomstret op og har spillet noget af det bedste håndbold siden EM-deltagelsen for tre år siden. Fredag er Balling for første gang tilbage på sin tidligere hjemmebane i Holstebro, hvor holdet med bare et enkelt point kan sikre sig en plads i slutspillet.

Håndbold: KIF Koldings sæson har stort set været én lang succeshistorie. De færreste havde nok regnet med, at klubben kunne spille med om en plads i slutspillet, men det har holdet formået.

En af hovedforfatterne bag succeshistorien er den tidligere landsholdsspiller Peter Balling, der kom til klubben fra TTH Holstebro sidste sommer.

Optakt

Håndbold, herreligaen - næstsidste spillerunde

Fredag kl. 18:30: TTH Holstebro - KIF Kolding

KIF: Chris Jørgensen er skadet. Andreas Flodman udgik af den seneste kamp mod TMS Ringsted med en kraftig hjernerystelse.

JV tipper: 32-29

KIF Kolding ligger før de to sidste spillerunder på den slutspilsgivende ottendeplads, tre point foran forfølgerne fra Ribe-Esbjerg og Fredericia HK. Andreas Toudahls mandskab skal derfor kun bruge et point i de sidste to kampe for at sikre sig pladsen i slutspillet, fordi KIF er bedre end konkurrenterne i det indbyrdes regnskab.

Fredag aften er Balling for første gang tilbage på sin tidligere hjemmebane iført en KIF Kolding-trøje, og det er en kamp, som højrebacken glæder sig til.

- Det bliver dejligt at komme tilbage til de rammer, hvor jeg var en del år, og møde mine venner, som stadig er deroppe. I min karriere er det helt klart den klub, hvor jeg har været med til at spille om de største ting, og også var med til at spille om medaljer nogle gange. Det er et sted, jeg var glad for at være, og det var jo også derfor, jeg var der i seks år, siger Peter Balling.

I 2018 vandt Peter Balling sin eneste titel med TTH Holstebro, da han var med til at vinde finalen i pokalturneringens Final4 på hjemmebane. Derudover har han også opnået 26 landskampe og deltagelse ved to slutrunder under tiden i det vestjyske. Senest var Balling med EM i 2018.

Annonce

En sæson på bænken

Den sidste sæson i TTH-trøjen blev dog ikke lige så succesfuld som de foregående for Ballings vedkommende. Klubben rådede nemlig også over stortalentet Nikolaj Enderleit og hollandske Kay Smits til pladsen på højre back, og blandt andet derfor tilbragte Peter Balling en del tid på bænken. Det var dog også lærerigt, fortæller han

- Den sidste sæson var selvfølgelig en helt anden tid end de første par år, men jeg synes også, jeg lærte noget af det. Når jeg sad ude på bænken, måtte jeg prøve at komme med de indspark, jeg nu kunne også fordi, jeg var en af de ældre i truppen. Når de andre gør det godt, skal man sørge for at bakke op om holdet.

Tiden på bænken i Holstebro betød dog ikke, at lysten til at spille håndbold blev mindre.

- Jeg synes stadig, det var sjovt, og det er jo derfor, jeg bliver ved. Når jeg er til træning, så handler det om at lege med bolden og gå og lege med den og se, hvad man kan udvikle sig på, siger Balling

Annonce

Har været med til at løfte KIF

Da den 30-årige højreback for lidt over et år siden skrev kontrakt med KIF Kolding, spærrede mange i håndbolddanmark øjnene op. Det var et stort navn, der kom til den efterhånden falmede storklub.

Efter skiftet til KIF Kolding har Peter Balling da også fået en langt større rolle og ikke mindst et langt større ansvar, end det var tilfældet i det sidste år i Holstebro. Et ansvar, som den 30-årige højreback trives godt med.

- Jeg har spillet stort set 60 minutter i alle kampe, så jeg har skullet være med til at vise vejen for de andre ved at komme ud over stepperne og ikke være bange for at fejle. Jeg vil gerne have bolden til sidst og tage den afgørende beslutning, og det er også en rolle jeg har haft tidligere, siger han

Med 142 mål og 102 assists i denne sæson har Balling taget KIF Kolding med storm, og han har været en af de væsentligste årsager til, at klubben har klaret sig langt bedre forventet.

Han og holdkammeraterne kan med blot et enkelt point i de sidste to kampe sikre sig en plads i slutspillet. En situation, som måske ikke helt var den, KIF Kolding forventede at stå i, dengang sæsonen begyndte, fortæller Balling.

- Vi er godt tilfredse med, hvor vi er, og vi håber helt klart, at vi kan få det sidste point, så vi kan komme med i det slutspil. Jeg tror ikke lige, det var i år, at klubben havde forventet, vi skulle spille med om slutspillet, men måske først om et år eller to, men det er bare glædeligt, at vi nu står i den situation.

Højrebacken har kontrakt med KIF Kolding frem til sommeren 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Casper møder flere sure kunder, når han kommer og fikser strømmen: Tonen er blevet mere hidsig og aggressiv

Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Esbjerg For abonnenter

Da 'flodskipperen' og de andre vendte tilbage til vandhullet: - Det føles som Danmarks befrielse

Annonce