Annonce
Kolding

Peter fra Mexico ville hjælpe i coronakrise: Støttede restaurant og sørgede for frokost til ansatte på intensivafdelingen

Det var det her, der blev serveret for medarbejderne på intensivafdelingen på Kolding Sygehus torsdag ved frokosttid, da Jan Ellegaard og hans datter kom forbi med de mange håndmadder, som en mand kaldet Peter fra Mexico havde doneret. Privatfoto
Jan Ellegaard, der ejer Ellegaards Landkøkken i Hejlsminde, fik forleden en helt særlig henvendelse. En mand fra Mexico ville gerne støtte hans nedlukkede restaurant og samtidig sige tak for indsatsen til nogle af dem, der knokler under coronakrisen.
Annonce

Hejlsminde: En henvendelse fra Mexico til restauratør og kok Jan Ellegaard i Hejlsminde forleden førte torsdag til, at de ansatte på intensivafdelingen på Kolding Sygehus fik serveret lækre håndmadder til frokost.

Og samtidig fik Jan Ellegaard, der ejer restauranten Ellegaards Landkøkken i Hejlsminde, lidt ekstra at rive i nu, da myndighederne har påbudt ham at lukke restauranten ned under coronaepidemien.

Dermed blev der slået to fluer med ét smæk: Nogle af hverdagens helte fik et skulderklap, og en presset restauratør fik lidt omsætning.

Jan Ellegaard fortæller, at han fik en henvendelse fra en mand af dansk oprindelse, der kaldte sig "en skør fætter", og som bor i Mexico. Han havde læst, at Jan Ellegaard på Facebook fortalte, hvordan nedlukningen af restauranten gav forskellige udfordringer, men at han ville tage handsken op og nu lave take away-mad nogle dage om ugen.

Ellegaards Landkøkken

  • I øjeblikket er Ellegaards Landkøkken i Hejls naturligvis lukket helt ned for besøg.
  • Men onsdag og fredag laver Jan Ellegaard mad, man kan bestille og hente ved restauranten i en særlig "drive in-ordning", hvor maden udleveres.
  • Onsdag i denne uge solgte han cirka 170 portioner af dagens ret, og fredag forventer han at sælge 150-170 portioner.
  • Man kan læse mere på Ellegaards Landkøkkens hjemmeside.
Annonce

Fætter i Hejlsminde

Manden, der hedder Peter, er fætter til en af de lokale ildsjæle i Hejlsminde-området, og han ville gerne støtte Jan Ellegaard og samtidig donere noget mad til nogle, der i øjeblikket er under pres.

Derfor donerede han 50 madpakker til levering, og valget faldt på de ansatte på intensivafdelingen, der for de flestes vedkommende fik sig en positiv overraskelse onsdag ved frokosttid, da Jan Ellegaard og hans datter masser af flot pyntede håndmadder.

Jan Ellegaard fortæller, at de ansatte på afdelingen blev meget glade og rørte over, at nogle tænker på dem.

- Jeg blev også selv rørt, da jeg læste beskeden om, at den skøre fætter Peter i Mexico ville støtte mig. Jeg fik helt gåsehud og gik ud til min hustru for at vise hende beskeden. Han har hjertet på rette sted, siger Jan Ellegaard, der åbnede Ellegaards Landkøkken i 2017.

Annonce

Mere mad på vej - måske

- I Hejlsminde har vi dæleme ikke meget tilbage, og vi skal passe på, at det ikke bliver en spøgelsesby. Men ham Peter synes, det er fedt at støtte byen, og jeg tænker, at det eventuelt kan sætte gang i en bølge, hvor nogle siger, at de gerne vil give noget. Det behøver ikke at være hos mig. Det kan være andre, mener Jan Ellegaard.

Da han lagde nyheden om donationen fra Mexico ud på restaurantens facebook-side og efterlyste ideer til, hvem der skulle begunstiges med en frokost, lovede hans kusine at donere yderligere ti madpakker, og Peter fra Mexico har ytret sig om, at det kan være, der er flere madoverraskelser på vej i næste uge til folk, der er presset af corona.

- På sygehuset snakkede jeg med nogle af de ansatte om, at det måske kunne blive til dem, der arbejder i laboratoriet, hvor de er hårdt spændt for på grund af alle dem, der skal testes for corona, siger Jan Ellegaard og tilføjer, at det i givet fald ikke behøver at blive håndmadder, men for eksempel også kan være en lækker salat og hjemmebagt brød.

Jan Ellegaard åbnede i 2017 restauranten Ellegaards Landkøkken i Hejlsminde cirka 15 kilometer udenfor Kolding. Lige nu kan han ikke tage imod gæster i restauranten, men han laver aftensmad, som folk kan bestille og hente et par gange om ugen. Desuden har en mand i Mexico valgt at støtte ham ved at donere frokost til en afdeling på sygehuset, som Jan Ellegaard skulle lave. Arkivfoto: Martin Ravn
Jan Ellegaards kusine har også doneret 10 madpakker til nogle, der har gjort sig fortjent til det, og der kan være flere donationer på vej fra "den sjove fætter" i Mexico i næste uge, fortæller Jan Ellegaard, der regner med at skulle bringe mere mad ud til nogle heldige i næste uge. Privatfoto
Der var stor glæde på intensivafdelingen, da Jan Ellegaard dukkede op med masser af lækre håndmadder torsdag ved frokosttig. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce