x
Annonce
Sønderborg

Peter Hansen(V): Vi skal føre politik og ikke bare larme

Der er normalt god stemning mellem borgmester Erik Lauritzen(S) og Venstres ordfører, Peter Hansen, men uenigheder er der bestemt også, understreger sidstnævnte. Arkivfoto: Timo Battefeld
Venstre gør status her godt halvvejs inde i byrådsperioden og med kurs mod en ny frontfigur. Ordfører Peter Hansen ved endnu ikke selv, om han bliver at finde på stemmesedlen og drømmer om folketingsmedlem Ellen Trane Nørby, som partiets borgmesterkandidat.

Sønderborg: Halvt i gennem en byrådsperiode som opposition gør Venstres ordfører, Peter Hansen, status og har jævnligt måttet lægge øre til en kritik af, at man er en anelse for tandløs efter at partiet indgik en såkaldt teknisk konstituering med flertalsgruppen. Det betyder mere indflydelse i udvalgene.

- I forrige periode gik vi meget op i at markere vores uenigheder med Socialdemokratiet og kom med mange ændringsforslag. Vi var mere kontante end i dag, og det kan da godt tolkes som en svag oppositionsrole. Men vi mistede to mandater i 2017, og så må man kigge indad og spørge sig selv, hvordan vi så får mest indflydelse, forklarer Peter Hansen om bagrunden for beslutningen.

- Men det er nu bestemt ikke stille enighed det hele. Vi har mange diskussioner i udvalgene, hvor vi efter en konsensusbeslutning ikke lufter stridighederne. Men ellers kan jeg da pege på blant andre Dalsmark-sagen (plejehjemmet i Rinkenæs red.), nedrivningssager i Ulkebøl og Vollerup, en ekspropriationsag på Kær og et ønske om mere udlicitering, hvor vi bestemt ikke er på linje med Socialdemokratiet, understreger Peter Hansen, som af den grund ikke har fortrudt den brede konstituering på tværs af alle partier i byrådssalen.

Annonce
I forrige periode gik vi meget op i at markere vores uenigheder med Socialdemokratiet og kom med mange ændringsforslag. Vi var mere kontante end i dag, og det kan da godt tolkes som en svag oppositionsrolle.

Peter Hansen(V)

Fremtid til efteråret

Hvad angår fremtiden for Sønderborgs næststørste parti, så står både Peter Hansen og resten af partiet over for en stor beslutning. For den tidligere borgmesterkandidat for det liberale parti har proklameret, at han ikke kommer til at være spidskandidat igen. Han har heller ikke gjort op med sig selv, om han i det hele taget bliver at finde på stemmesedlen til november næste år.

- Det kommer an på mange ting, men det mest interessante arbejde vi er i gang med, er at finde vores næste borgmesterbud. For mig vil Ellen Trane være en drømmekandidat, men det ved kun Ellen, om hun har lyst til. For mig at se, har hun de vigtige egenskaber en politiker skal have - hun kan sælge billetter, formulere vores politik, har lederevner og er samtidig en samlende figur, mener Peter Hansen.

Afgørelsen falder til efteråret og partiet har lokalt nedsat et udvalg under kommuneforeningen, der ganske målrettet arbejder med at finde det optimale bud for at se, om Venstre igen kan sikre sig borgmesterposten i en ellers historisk set socialdemokratisk kommune. Som bekendt var det i årene fra 1998-2006, at Peter Hansens far, A.P. Hansen(V), var borgmester lige op til dannelsen af storkommunen.

Peter Hansen(V) har endnu ikke besluttet, om han bliver at finde på stemmesedlen, når der er kommunalvalg i november 2021. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce