Annonce
Aabenraa

Peter Kofod om sin afløser: Det skal være en sønderjyde

Peter Kofod ser helst, at det bliver en sønderjyde, der afløser ham som folketingskandidat i Aabenraa-kredsen. Arkivfoto: Louise Koustrup

Dansk Folkeparti har endnu ikke fundet en folketingskandidat, der skal afløse Peter Kofod i Aabenraa-kredsen. Står det til Peter Kofod skal det være en sønderjyde.

Aabenraa: - Det er vigtigt, at kandidaten bor i Sønderjylland og så at sige kan møde vælgerne på gaden og tale Sønderjyllands sag. Står det til mig, skal det være en lokal.

Peter Kofod fra Dansk Folkeparti er ikke i tvivl om, hvilken person han helst ser som sin afløser som kandidat i Aabenraa-kredsen ved det kommende folketingsvalg, der senest skal holdes den 17. juni i år. Selv skal han være partiets spidskandidat ved Europaparlamentsvalget den 26. maj, og derfor skal hans afløser snart findes.

- Det er et svært jobopslag, og det er noget, der bliver brugt meget tid på at diskutere i partiet, siger Peter Kofod.

Personligt foretrækker Peter Kofod dog helt klart en kandidat, der er fast forankret i det sønderjyske.

- Det er afgørende, at Dansk Folkeparti er tæt på vælgerne. Derfor lægger jeg vægt på, at det er en kandidat, der bor i Sønderjylland eller har en stærk relation til området. Det er efter min mening ikke attraktivt at få en kandidat fra Sjælland. Jeg har det svært med folk, der flyver ind fra København til et lokalområde, siger Peter Kofod, der selv bor i Haderslev.

Annonce

Jeg har nogle konkrete bud på, hvem der kan løfte opgaven bedst muligt.

Peter Kofod, Dansk Folkeparti

Folketingsvalg

Der skal senest holdes folketingsvalg den 17. juni i år.

Det seneste folketingsvalg blev holdt den 18. juni 2015.

Desuden er der valg til Europaparlamentet 26. maj.

Har konkrete bud

Det er endnu ikke afgjort, om kandidaten til Aabenraa-kredsen skal findes på et opstillingsmøde, eller om det bliver partitoppen, der udpeger en kandidat. Det afhænger af, hvornår valget bliver udskrevet. Dansk Folkeparti har nemlig en regel om, at en indkaldelse til et opstillingsmøde skal annonceres i partiavisen Dansk Folkeblad, og hvis man ikke kan nå det, bliver det partitoppen, der finder en kandidat.

Meget tyder på, at det bliver partitoppen, der peger på en kandidat, og Peter Kofod har da også allerede givet sin mening til kende internt.

- Jeg har nogle konkrete bud på, hvem der kan løfte opgaven bedst muligt, siger Peter Kofod, der imidlertid ikke vil afsløre nogle navne.

Peter Kofod mener dog ikke, at det bliver en kandidat, der allerede er repræsenteret i Folketinget for Dansk Folkeparti.

- Det mest realistiske er, at det bliver en person, der ikke sidder i Folketinget lige nu, siger Peter Kofod, der i øvrigt er ligeglad med afløserens køn og alder.

- Det vigtigste er, at personen har rod i Sønderjylland, siger han.

Formand er enig

Formanden for Dansk Folkeparti i Aabenraa er enig med Peter Kofod. Han ser også helst en kandidat, der har en stærk relation til Sønderjylland.

- Jeg ser helst en lokal kandidat med tilknytning til Sønderjylland og aller helst Aabenraa, siger Werner Jensen.

På partikontoret i København ønsker man ikke at udtale sig om, hvilken kandidat man helst ser i Aabenraa-kredsen, og hvor stor en rolle det betyder, at vedkommende er fra Sønderjylland.

- Vi vurderer de ansøgninger, der kommer ind, og så finder vi en kandidat i samarbejde med Aabenraa-kredsen, siger Poul Lindholm Nielsen, der er Dansk Folkepartis partisekretær.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce