Annonce
Varde

Var det noget at blive lokal turistguide

- Jeg vil gerne være med til at udvikle outdoor-turismen i destination Vesterhavet i en helt ny retning. Derfor forlod jeg sidste år stillingen som direktør i Sportspark Blåvandshuk. Jeg har masser af ideér, og nu også tid til at føre dem ud i livet, siger Peter Nielsen, der her sidder på én af de E-fat-bikes, han foreløbig har købt 20 af. Privatfoto
Peter Nielsen fra Oksbøl betragter sig selv som en idégenerator, der skal formidle oplevelser til turisterne fra Ho til Søndervig. Til det har han udviklet konceptet - Outdoor 360, der skal involvere mange lokale guider til blandt andet cykel- og vandreture.
Annonce

Oksbøl: Visionerne bag firmaet Outdoor 360 er grundlagt ud fra devisen om, at ”hvis det kan lade sig gøre i Thy, så kan det blive en endnu større succes her”. Ordene kommer fra Peter Nielsen, tidligere direktør af Sportspark Blåvandhuk. I tre år har Peter Nielsen arbejdet målrettet med en idé, der skal skabe unikke og autentiske oplevelser for vestkystens mange turister.

- I hele destinationen, Varde og Ringkøbing-Skjern kommuner, bugner det med attraktioner som kun få kender. Disse attraktioner eller aktiviteter er jeg i fuld gang med at sætte i system på min hjemmeside Outdoor360.dk, fortæller Peter Nielsen.

I begejstrede vendinger fortæller han om den succesfulde saunabil, som han kører ned på strandende til både private og offentlige events. Han har netop investeret i 20 E-fat-bikes. Terrængående cykler med fede dæk, der kan køre overalt i naturen.


Det ærgrer mig, at vi ikke har flere oplevelser at tilbyde turisterne. Derfor vil jeg opbygge et netværk af private guider, der giver turisterne en unik oplevelse ved at tage dem med på deres yndlingsvandre- eller -cykelture.

Peter Nielsen indehaver af oplevelsesportalen Outdoor360.dk


Annonce

Udvikling af turismen

- Jeg er stadig i indflyvningsfasen, men min overordnede mission er at få endnu flere aktive turister i vores område. Det skal vi gøre ved at skabe flere oplevelser for folk. Vi har så mange gode, lokale fortællere og formidlere altså private mennesker. De skal tage turisterne med ud på deres egen yndlingsvandresti eller cykelrute. I Thy, i Silkeborgområdet og på Djursland findes der lignende koncepter, det er dem, jeg er inspireret af, siger Peter Nielsen og tilføjer:

- På Djursland er der eksempelvis 100 private, der har tilmeldt sig konceptet. De har vidt forskellige vandreture, som markedsføres via et bureau som mit. De private guider får en timeløn for at dele deres tid og rute med andre, og turisterne får en helt unik oplevelse, det er sådan et netværk af lokale guider, jeg er i gang med at opbygge. I vores område har vi også professionelle og dygtige aktører som formidler natur- og kulturoplevelser. Men jeg tror på, at jo mere interesse vi kan skabe for vores destination, jo større potentiale er der for alle.

Peter Nielsen

 • Peter Nielsen 56 år
 • Født og opvokset i Varde og Oksbøl
 • Gift med Mette Plauborg, far til tre drenge (21, 19,17)
 • Uddannet sportshandler ved Intersport i Varde
 • Salgsleder ved diverse firmaer, blandt andet ved TDC
 • 2009 etablerede eget konsulentfirma Nielsencom
 • 2012-19 Direktør i Sportspark Blåvandshuk i Oksbøl
 • 2017 – nu direktør for Blåvandshuk Golfcenter
 • Medlem af venstre siden 1988, byrådsmedlem
 • Fritid: Håndboldtræner og bestyrelsesmedlem i Team Vest i Oksbøl
 • Indehaver af oplevelsesportalen Outdoor360.dk
Annonce

Søger lokale guider

På nuværende tidspunkt har Peter Nielsen fundet en gusmester til saunahytten. Han har fundet nogle cykelguider til de terrængående cykler, lige nu er han på udkig efter endnu flere lokale,  der vil tage turister med på deres personlige vandretur. Guiderne tilbydes en timeløn, men glæden ved at give turisterne en naturoplevelse er nok den største.

- Har man lyst til at være guide, skal man kontakte mig. I øvrigt er jeg  åben for alle mulige andre ideer til udendørs  aktiviteter. Jeg har et godt netværk, siger Peter Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce