Annonce
Erhverv

Peter Orry ny chef for Syddanske Medier

Peter Orry begyndte sin karriere på det, der dengang hed Vestkystens redaktion i Haderslev som journalistpraktikant. Nu bliver han chef for regionens store mediehus.

udnævnelse: Han kender bladhuset næsten som sin egen bukselomme. Han kender stort set alle medarbejderne, han kender huset – og han kender ånden og stemningen i det bladhus, han på tirsdag har været en del af i 25 år. Og nu bliver han chef for det.

Det var et helt naturligt valg for JydskeVestkystens bestyrelse, da de i går traf den endelige beslutning om, hvem der skal afløse Mikael Kamber på posten som chef for Syddanske Medier, fællesbetegnelsen for JydskeVestkysten, jv.dk, skala.fm og Vejen Avis.

Det blev den 49-årige Peter Orry, der nu får titel af ansvarhavende chefredaktør og administrerende direktør – uden det lille ord konstitueret foran. Peter Orry har de seneste tre måneder været konstitueret, efter Mikael Kambers fratræden til fordel for en direktørpost i Danmarks Radio.

– Peter Orry er en særdeles kompetent herre, der har utroligt meget at byde på. Han er derfor det helt naturlige valg på posten som den, der skal bære mediehuset frem, lyder det fra bestyrelsesformand, advokat Arne Andersen, Esbjerg.

– Vi er sikre på, at han kan løfte opgaven med at fortsætte og udvikle et dynamisk og spændende hus med engagerede medarbejdere, siger Arne Andersen.

Ydmyg og stolt
Selv er Peter Orry både ydmyg og stolt omkring sit nye job.
– Vi er i en utrolig god og gunstig udvikling, som vi naturligvis skal styrke og udbygge. Vi har styrket den lokale journalistik og dækker nu hyperlokalt mange steder. Den udvikling skal naturligvis fortsætte i det, vi kalder 2012-strategien, lyder det fra den nye chefredaktør, der samtidig siger:

– Læserne vil nok ikke umiddelbart kunne se, at der er sket et chefskifte i de måneder, der lige kommer. Vi er i en god gænge, men naturligvis skal der udvikles – og det vil der også blive, lover han.

Annonce

Reception på Blue Water Arena

Peter Orrys udnævnelse til chef for Syddanske Medier fejres ved en reception i loungen på Blue Water Arena på tirsdag den 1. juni fra kl. 14.00.

Samtidig fejres også Peter Orrys 25-års jubilæum i bladhuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce