Annonce
Esbjerg

Peter Plys sprang tælleapparatet på Fanø

Udstillingen med tegningerne af Peter Plys slog alle Fanø Kunstmuseums rekorder. Archive Ref No EGM/2/58 Line illustrations © E.H. Shepard Colouring of the line illustrations © E.H. Shepard and Egmont UK Limited, 1970 and 1974.
Den lille gule bjørn i den røde mavebluse forlod den 1. september Fanø Kunstmuseum for at drage videre. De to måneder Peter Plys var på Fanø bragte rekord mange besøgende til museet.

Fanø: Den 1. september drog den lille gule bjørn ved navn Peter Plys videre i sin færden efter honning. Inden da havde den i form af de originale tegninger hængt to måneder på Fanø Kunstmuseum til stor glæde for de frivillige på museet.

Intet mindre end 11.400 besøgende fik tegningerne af Peter Plys at se, mens de hang på Fanø. Det glæder bestyrelsesformand Birgitte Schack Rasmussen.

- Det gik bare helt forrygende. Det har slået alle rekorder, siger hun.

Annonce

Peter Plys

  • Mange tror, at det er Disney, der har skabt billederne til fortællingen om Peter Plys. I virkeligheden blev universet tegnet af den engelske illustrator, Ernest Howard Shepard (1879-1976)
  • Det var tegningerne fra bøgerne, der blev udstillet. Det var Shepard selv, der havdefarvelagt dem
  • Tegningerne, som museet udstillede, er fra bøgerne 'Peter Plys', 'Peter Plys og hans venner' og fra 'Vinden i Piletræerne'
  • Det var Shepards poetiske tegninger, der sammen med forfatteren, Alan Alexander Milnes, finurlige fortællinger gjorde Peter Plys-bøgerne fra 1926 og 1928 verdenskendte

Museet på Danmarkskortet

Bestyrelsesmedlemmet på Fanø Kunstmuseum Jan Egesborg oplyste i juli måned til JydskeVestkysten, at museets årlige besøgstal ligger på godt og vel 10.000 gæster. Birgitte Schack Rasmussen oplyste, at de havde forventet 5.000 til 7.000 besøgende. Nåede de op på de 7.000 besøgende, ville det være omkring 5.000 mere end normalt. På to måneder væltede Peter Plys altså alle museets rekorder.

Peter Plys gavnede ikke kun Fanø Kunstmuseum. Bjørnen gavnede også Sønderho, for udstillingen satte museet og Sønderho på Danmarkskortet.

Hvorfor udstillingen om Peter Plys var så attraktiv, er der ingen der ved, men en forsigtig forklaring kunne være, at det var første gang, at Ernest H. Shephards Peter Plys-tegninger kunne ses på dansk jord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce