Annonce
Aabenraa

Peter Therkelsen holder årets lystale: Stafet for Livet håber at nå millionen

Peter Therkelsen, ejer af HP Therkelsen, holder årets lystale lørdag den 4. september ved Stafet for Livet. Klokken 21 sættes stafetten i bero for at alle kan være med til den stemningsfulde lysceremoni, hvor pårørende tænder lysposer. Det er efter denne ceremoni, at Peter Therkelsen holder tale cirka klokken 21.15. Foto: André Thorup
Et åbent hold er én af de nye tiltag ved årets Stafet for Livet. Arrangørerne er efter et års pause klar til at runde en million kroner til bekæmpelse af kræft.

Aabenraa: Når omkring 1000 deltager i Stafet for Livet i weekenden den 4. og 5. september, runder den lokale event måske en milepæl.

Ved den femte stafet håber formand Karsten Meyer Olesen nemlig at runde en million kroner samlet ind til Kræftens Bekæmpelse.

- Det er en milepæl for os, hvis det holder. Vi plejer at samle omkring 200.000 kroner ind hver gang, og da dette er femte gang, håber vi at kunne runde millionen, siger han.

Annonce

Indtil videre tyder tilmeldingen på, at det vil kunne lade sig gøre. Antallet af tilmeldte ligger nemlig på det samme niveau som de foregående år.

- Der er 14 hold tilmeldt P.T., men det rykker først rigtigt i den sidste uge op til. Jeg forventer, at vi bliver mellem 800 og 1000 deltagere, siger formanden.

Stafet For Livet er ikke et motionsløb, hvor man skal vinde. Det gælder derimod om at deltage i hyggeligt samvær i den gode sags tjeneste. Foto: Ludvig Dittmann

I år har arrangørerne dog gjort noget helt nyt for at imødekomme dem, der ikke er med på et af de mange hold, men gerne vil støtte den gode sag. Et åbent hold er blevet oprettet, og det er allerede en succes.

- Det er det næststørste hold af alle de tilmeldte allerede, og det er dejligt, at der er blevet taget godt imod det initiativ. Vi kom på idéen, da vi de forgangne år har mødt folk, som gerne ville have været med, men ikke havde noget hold, og det skal jo ikke være en hindring for at være en del af fællesskabet, siger Karsten Meyer Olesen, der ud over at være formand for Stafet for Livet også sidder i byrådet for Socialdemokratiet.

Han opfordrer til, at man kommer forbi Agoraen og er en del af fællesskabet, selv om man ikke deltager i stafetten.

Der er musik, opvisninger og koncerter både lørdag og søndag.

Stafet for Livet i Aabenraa

  • Varer i 24 timer. Det bliver skudt i gang lørdag middag den 4. september ved Agoraen på Høje Kolstrup. Løbet åbnes med en Fighterrunde med deltagere i gul T-shirt, som er nuværende eller tidligere kræftpatienter.
  • Der er to rundstrækninger på henholdsvis 390 og 920 meter, og for holdene gælder det om at have folk i gang på strækningerne gennem alle 24 timer. Der er dog også et åbent hold, hvor man kan tage de omgange, man har lyst til.
  • Deltagergebyret er 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn.
  • Alle indtægter går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte, da det er frivillige, som stabler arrangementet på benene. 10 procent af indtægten går til den lokale afdeling.
  • Man kan tilmelde sig, oprette hold og købe lysposer på Stafet for Livet Aabenraas hjemmeside


Vi kom på idéen, da vi de forgangne år har mødt folk, som gerne ville have været med, men ikke havde noget hold, og det skal jo ikke være en hindring for at være en del af fællesskabet.

Karsten Meyer Olesen


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Aabenraa

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Aabenraa

Kohberg ansætter innovationschef: Han vil udfordre vores brødvaner

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce