Annonce
Sønderborg

PFA og Danfoss-fond bygger lejligheder på Sønderborg Havn

Længst til venstre ses seniorbofællesskabet i tre bygninger, dernæst kommer Danfoss-huset. Illustration: Fra lokalplanforslaget
PFA og Bitten & Mads Clausens Fond står bag byggeriet af et seniorfællesskab og lejligheder til Danfoss-medarbejdere på Nordhavnen i Sønderborg.

Sønderborg: JydskeVestkysten skrev i avisen torsdag om en privat bygherre, der vil bygge lejligheder på Nordhavnen i Sønderborg. Teknik- og miljøudvalget har godkendt at sende en lokalplan for byggeriet i høring.

Det er PFA, som har inviteret Bitten & Mads Clausens Fond ind i et samarbejde om et seniorbofællesskab. Bofællesskabet skal indeholde cirka 40 lejelejligheder i tre bygninger til beboere i alderen over 50 år. Beboerne får egen bolig og adgang til fællesaktiviteter som fælleskøkken, værksteder og fitness-rum.

PFA er hovedinvestor på seniorbofælleskabet, og pensionsselskabet har opført lignende byggerier i bl.a. Viborg og Odense. Det er viden herfra, der danner udgangspunkt for projektet i Sønderborg.

Annonce

- Hos PFA ønsker vi at tage aktiv del i at løse behovet for mere seniorvenlige boliger og bofællesskaber. Det er denne investering endnu et rigtig godt eksempel på. Samtidig passer investeringen også godt ind i vores danske ejendomsstrategi, hvor vi i løbet af de seneste år har haft stigende fokus på attraktive byer uden for København og Aarhus, siger Michael Bruhn, der er ejendomsdirektør i PFA.

Danfoss-lejligheder

Desuden har Bitten & Mads Clausens Fond (BMC) besluttet at imødekomme et ønske fra Danfoss om at bygge et lejlighedskompleks til virksomheden. Byggeriet indeholder 14-15 lejligheder i et byggeri. Her kan Danfoss indlogere udenlandske medarbejdere, der kommer til Sønderborg af kortere eller længere varighed.

Byggeriet skal samtidig bruges til at teste og demonstrere Danfoss-produkter.

- Vi er meget glade for, at BMC har besluttet at opføre det nye lejlighedskompleks. Det betyder meget, at vores udenlandske medarbejdere får de bedste rammer og forudsætninger for et godt ophold i Danmark. Kvaliteten er høj, beliggenheden smuk, og du kan have et socialt fællesskab med dine kolleger, siger koncernchef Kim Fausing.

Annonce

Realiserer masterplan

Per Have, direktør i Bitten & Mads Clausens Fond, glæder sig over at det bliver muligt at realisere Frank Gehrys masterplan på den nordlige del af Byens Havn:

- Det er et stort cadeau til Sønderborg og Byens Havn, at PFA vælger at bygge et seniorbofællesskab her. PFA og Bitten & Mads Clausens Fond samarbejdede også på byggeriet af Alsik Hotel. På seniorbofællesskabet er det blot med en omvendt fordeling, idet PFA står for størstedelen af investeringen, siger han.

Efter planen skal byggerierne på mellem fire og syv etager begynde i 2021 og stå færdige i 2023.

Der er det norske Reiulf Ramstad Architechts, der tegner både seniorbofællesskabet og Danfoss-huset. Entreprenør på projekterne er Daugaard Pedersen fra Kolding, mens SLA er valgt som landskabsarkitekt.


Det betyder meget, at vores udenlandske medarbejdere får de bedste rammer og forudsætninger for et godt ophold i Danmark. Kvaliteten er høj, beliggenheden smuk, og du kan have et socialt fællesskab med dine kolleger.

Koncernchef Kim Fausing


Byggeriet set fra landsiden. Illustration: Fra lokalplanforslaget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Kvinde blev væk fra retten: Nu er hun dømt for at lade sine seks hunde bo i mørk gang fyldt med urin og afføring

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce