Annonce
Vejen

Philip og Anita træner til at komme i omdrejninger

Jeg er 19 år og bor i Rødding. Jeg har gået i 10. klasse, men vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle tage mig til efter folkeskolen. Det håber jeg, at kunne finde ud af som deltager på Bike 2019 ? Vejen til Toppen. Jeg synes, det et alletiders tilbud. Foto: Søren Dippel

17 unge i alderen 18-37 år skal trampe i pedalerne på racercykler. Turen går til Frankrig og retur - og fører videre ud på arbejdsmarkedet eller en uddannelse.

Annonce

Vejen Kommune: Sved på panden og ømme muskler er noget af det, der skal til, hvis det skal lykkes for Philip Henriksen, Rødding, og Anita Outsen, Brørup, at gennemføre et særligt tilrettelagt forløb for unge arbejdsløse. Sammen med 12 andre unge i alderen 18-37 år er de i fuld gang med træningen til at cykle fra Brørup til toppen af det berygtede franske bjerg, Alpe d'Huez. Starten går lørdag den 22. juni på torvet i Brørup.

Men forinden skal de klædes på - ikke bare til den lange cykeltur, men også til at komme videre fra arbejdsløshed til et enten job på arbejdsmarkedet eller en uddannelse. Det er Vejen Kommune, som har headhuntet alle 14 unge til køre med på cykelholdet, Bike 2019 - Vejen til Toppen.

Både Philip Henriksen og Anita Outsen er glade for at have fået chancen til at cykle med, og derfor træner de målbevidst på at blive klædt på til turen og til at komme videre ud af arbejdsløsheden og offentlig forsørgelse.

Jeg er 19 år og bor i Rødding. Jeg har gået i 10. klasse, men vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle tage mig til efter folkeskolen. Det håber jeg, at kunne finde ud af som deltager på Bike 2019 - Vejen til Toppen. Jeg synes, det et alletiders tilbud. Jeg spurgt min mor, og hun sagde: Gør det, siger Philip Henriksen.

Han får uddannelsesstøtte, men drømmer om engang at kunne uddanne sig til automekaniker.

Forløbet

Det særligt tilrettelagte forløb, Bike 2019 - Vejen til Toppen, tager for alvor fart lørdag den 22. juni klokken 11, når starten på turen til Frankrig går på torvet i Brørup.Cykelturen varer 13 dage med overnatninger på hotel undervejs.

Når hele holdet passerer målstregen på toppen af Alpe d'Huez, skal det fejres med franske krammere, champagne, taler, overrækkelse af diplomer og en fest på hotellet.

Næste dag bliver racercyklerne skilt ad og læsset på en af cykelholdets tourbiler. En af bilerne er en bus, så alle deltagere bliver kørt hjem til Danmark i bil.

Jeg er 37 år, bor i Brørup og har gået på handelsskole, men har også bøvlet en del med depression. Det håber jeg stopper, når jeg er kommet tilbage fra turen. Jeg skulle dog lige spørge min kæreste, Rasmus, først, om han syntes, det ville være en god idé for mig at deltage i forløbet. Gør det, sagde han, og faktisk har han også selv meldt sig som deltager, siger Anita Outsen. Foto: Søren Dippel
Annonce

Søvn og sund kost

- Og jeg er 37 år, bor i Brørup og har gået på handelsskole, men har også bøvlet en del med depression. Det håber jeg er slut, når jeg er kommet tilbage fra turen. Jeg skulle dog lige spørge min kæreste, Rasmus, først, om han syntes, det ville være en god idé for mig at deltage i forløbet. Gør det, sagde han, og faktisk har han også selv meldt sig som deltager, siger Anita Outsen.

Hun har været på kontanthjælp, men håber nu at kunne finde sig et job i en dagligvarebutik.

Hun er fast besluttet på at gennemføre forløbet, og det betyder, at hun skal møde op til træningen tre gange om ugen om formiddagen i Vejen Idrætscenter. Her er det fysikken, som skal styrkes og gøres klar til turen, og i slutningen af marts bliver spinningcyklerne skiftet ud med rigtige racercykler, og så går det af sted under åben himmel og ud på landevejene. Om eftermiddagen fortsætter træningen på Beskæftigelses- og UdviklingsCenter - BUC i Brørup.

- Her udarbejder vi et CV for at synliggøre alle deltagernes skjulte kompetencer. Men vi arbejder også med faget, livsstil, der handler om at få tilstrækkeligt med søvn og sunde kostvaner. To dage om ugen er nogle af deltagerne også på virksomhedspraktik, siger chefkonsulent Steen Aldenborg, Vejen Jobcenter, der har været med til at udarbejde det særligt tilrettelagte forløb.

Indtil nu er der omkring 20 virksomheder, der har meldt sig som støtter for forløbet. Det er her, deltagerne på cykelholdet kan komme på virksomhedsbesøg og få en arbejdsmarkedsrelateret træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce