Annonce
Sønderborg

Philippes fantasier skaber godnathistorier på nettet

Philippe Manane ser sig gerne omkring, hvor små ting kan blive til store fortællinger i hans fantasiunivers. Foto: Henrik Rath
21-årige Philippe Manane har netop åbnet portalen Godnathistorien.dk. Efter studentereksamen i fjor følte han trang til at bruge sit sabbatår på at realisere sin skrive- og fortællelyst.

Sønderborg: - Når jeg for eksempel går en tur og ser en gammel mand sidde på en bænk, kan jeg godt finde på at digte en historie om ham. Måske er han bare på vej til at handle i Netto, men det kan jo også være en meget mere spændende fortælling bag, forklarer 21-årige Philippe Manane fra Sønderborg.

Han har franske rødder, men er opvokset i Tandslet og Sønderborg, hvor han blev student fra statsskolen sidste år.

- Jeg har altid kunnet lide at fortælle historier, men ikke gjort så meget i at skrive. Da jeg blev student sidste år, besluttede jeg at prøve det af, tilføjer Philippe Manane, som har været tilknyttet Sønderborg Iværksætter Service med sin nye portal.

Faktisk har han tidligere haft et iværksætterprojekt - "Send et kor", hvor sang kunne bestilles. Men nu gælder det fortællerkunsten.

Annonce
Mine historier handler ikke om Lises første skoledag eller Sørens tur på skadestuen. Det er ikke lærefortællinger på den konkrete måde. Jeg vil hellere finde den sjove eller skæve karakter, måske lade et rumvæsen eller en trold indgå lige som ting og begreber godt kan blive personificeret.

Philippe Manane

Magi og fantasi

For Philippe handler det mest af alt om at skabe spændende og sjove fortællinger i et univers, hvor fantasien hersker. Målgruppen er børn i alderen omkring fem til 13 år.

- Mine historier handler ikke om Lises første skoledag eller Sørens tur på skadestuen. Det er ikke lærefortællinger på den konkrete måde. Jeg vil hellere finde den sjove eller skæve karakter, måske lade et rumvæsen eller en trold indgå lige som ting og begreber godt kan blive personificeret, forklarer han.

I foråret tog han en måneds tid til Prag for at lade sig inspirere til nye fortællinger.

- Det er de skiftende miljøer, som skaber idéerne. Min historierne er typisk 10-20 minutter lange. Nogle fortsætter i flere afsnit. Jeg finder som regel en overskrift først. Hvis jeg for eksempel har set en krage i et træ, så kunne fortællingen hedde "Kragens Kald".

Andre kan bidrage

Philippe Manane har nu fået hjemmesiden www.Godnathistorien.dk op at køre. Her kan man både læse nogle gratis smagsprøver og købe fortællinger.

- Jeg synes onlinemediet er genialt. Både når man skal have arbejdet med sig rundt omkring og bruge det som læser, siger Manane, som med et computerprogram i øvrigt også illustrerer sine historier selv.

Nu er planen at få hjemmesiden gjort kendt og gerne vokse. Meningen er også, at brugerne selv kan sende deres fortællinger ind og måske optaget på hjemmesiden.

Selv har han planer om at søge ind på et videregående studie efter sommer.

- Jeg vil dog fortsætte med at skrive til hjemmesiden. Men med passionen og ikke af pligt, understreger han.

Læs mere på www.Godnathistorien.dk

Philippe illustrerer også sine godnathistorier.
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce