Annonce
Esbjerg

Pia De Place er ny turistchef i Esbjerg og Fanø kommuner

Pia de Place afløser Jane Madvig Søndergaard som turistchef i Ribe, Esbjerg og på Fanø.
Pia de Place afløser Jane Madvig Søndergaard som turistchef i Ribe, Esbjerg og på Fanø. Stillingen varer til årets udgang, hvor det forventes, at et nyt turismeselskab i det sydvestjyske område bliver etableret.

Esbjerg Kommune: Efter at Jane Madvig Søndergaard har valgt at forfølge drømmen som campingpladsejer på Fyn, har Business Esbjerg udnævnt Pia de Place som konstitueret turistchef fra 1. februar, 2020.

Det oplyser Business Esbjerg i en pressemeddelelse.

Stillingen varer til årets udgang, hvor det forventes, at et nyt turismeselskab i det sydvestjyske område bliver etableret, og at der i den forbindelse også kommer en ny organisering på tværs af Fanø og Esbjerg kommuner.-

- Jane Madvig Søndergaard har i mange år været et kendt ansigt i turismeerhvervet i Ribe, Esbjerg og på Fanø, og hun har på glimrende vis fungeret som turistchef i Fanø og Esbjerg kommuner. En god og personlig turismeservice overfor de mange gæster har stået Janes hjerte nært, og hun har samtidig formået at samle turismeerhvervet på tværs af by- og kommunegrænse, så turismeindsatsen nu er mere sammenhængende og slagkraftig end nogensinde før, udtaler direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk i pressemeddelelsen.

-Det er med både vemod og sommerfugle i maven, at jeg nu forlader turistchefjobbet og de mange gode kollegaer og samarbejdspartnere i hele området. Nu venter et nyt og spændende kapitel, og jeg glæder mig rigtig meget til en helt ny hverdag på Vejlby Fed Strand Camping, som med sin fantastiske beliggenhed vil være min nye base, siger afgående turistchef Jane Madvig Søndergaard i samme meddelelse.

Annonce

Positive udvikling skal fortsætte

Turismen i Esbjerg og Fanø kommuner er inde i en positiv udvikling. Der kommer flere gæster til området, turismevirksomhederne udvikler nye spændende oplevelser og arbejder tættere sammen end tidligere, og så er markedsføringen styrket over de sidste par år.

- Med ansættelsen af Pia de Place får vi en strategisk og initiativrig turistchef, som er godt kendt hos de mange turismevirksomheder. Pia har stået i spidsen for genfødslen af Meet & More – vores mødeturismeindsats - og hendes gode samarbejdsevner og viljen til at få ting til at ske er egenskaber som vil gavne turismen i de to kommuner, siger Susanne Nordenbæk.

Den kommende turistchef siger selv om ansættelsen:

- Der ligger en række spændende nye opgaver foran os i 2020, som teamet og jeg ser frem til. Vi har blandt andet søsat et nyt ferieturisme partnerskab, som er kommet rigtig godt fra start. Partnerskabet skal være med til at tiltrække flere feriegæster. Samtidig fortsætter vi udviklingen af vores mødeturisme under Meet & More brandet, som allerede har bevæget sig godt ind på markedet for møder og konferencer både i Danmark og de nærmeste udenlandske markeder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce