Annonce
Kolding

Pierre Legarth blev største stemmesluger til Ewii-valget: Jeg tør godt sige min mening

Pierre Legarth blev den største stemmesluger ved valget til repræsentantskabet med 653 stemmer, og nu håber byggematadoren og mangemillionæren, at han kan få en plads i bestyrelsen. - Jeg håber, at folk har stemt på mig, fordi de ved, at jeg går all in, når jeg går ind i noget, siger Pierre Legarth.  Arkivfoto: Søren Gylling 

Erhvervsmanden Pierre Legarth håber, at hans flotte stemmetal til valget til repræsentantskabet sikrer ham en plads i energiselskabets bestyrelse. De tidligere bestyrelsesmedlemmer har siddet for meget på deres hænder, lyder det fra Legarth.

Annonce

Kolding: Med 653 stemmer blev Pierre Legarth den klart største stemmesluger til valget til Ewiis repræsentantskab. Nærmeste konkurrent i den disciplin var Carl Johan Sørensen fra Fredericia med 403 stemmer.

Topscoren håber, at de mange stemmer kan sikre ham en plads i energiselskabets bestyrelse som menigt medlem.

- For mig handler det her ikke om at hæve et honorar og sidde som en anden medløber i bestyrelsen. Sådan bliver det ikke, hvis jeg kommer i bestyrelsen. Jeg vil sætte mit fingeraftryk og tale forbrugernes interesse. Jeg tør godt sige min mening, siger Pierre Legarth, der ikke har ambitioner om at blive næstformand eller formand.

- For mig handler det her ikke om at hæve et honorar og sidde som en anden medløber i bestyrelsen.

Pierre Legarth, valgt til Ewiis repræsentantskab

De tre topscorere

Pierre Legarth fik 653 stemmer ved valget til repræsentantskabet i Ewii. I Kolding-kredsen fik Ejvind Christensen næstflest med 342 stemmer og på tredjepladsen kom Knud Erik Langhoff med 339 stemmer. Ved valget i 2014 var borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm, den største stemmesluger. Han fik 475 stemmer.

Annonce

Vi skal holde os til strategien

Erhvervsmanden solgte i 2016 den sidste del af autolakeringskoncernen Pierre.dk, som han skabte over 30 år. Nu koncentrerer han kræfterne om byggeri, og noget tyder, at han er blevet et kendt navn i Kolding.

I Kolding-kredsen blev der afgivet 6928 stemmer, og næsten 10 procent gik til Pierre Legarth, der står bag Pierre Ejendomme, der lige nu har gang i flere boligprojekter i Kolding.

- Jeg tror, der er mange forbrugere, der har fulgt udviklingen i Ewii og den tidligere direktør, der efter min mening var inkompetent. Men jeg er også bare nødt til at sige, at der sad en bestyrelse, der lod tingene passere og først kiggede på tingene, da pressen begyndte at interessere sig for tingene. Sådan bliver det ikke, når jeg kommer ind.

- De gode argumenter skal på banen, så vi holder os til strategien. Det kan give modstand, men det tager vi med, siger Pierre Legarth, der håber, at det høje stemmetal kan bane vejen for, at han kommer ind i bestyrelsen.

Annonce

Vi skal procesoptimere

Det er blandt repræsentantskabets fem kredse, der dækker Kolding, Vejen, Vejle, Fredericia og Middelfart, at man udpeger bestyrelsesmedlemmerne, som efterfølgende vælger en formand.

- I første omgang handler det om at få en plads i bestyrelsen og på den måde kæmpe for, at Ewii har fokus på kerneforretningen fremadrettet. Overskuddet i Ewii skal investeres i Ewii, så forbrugerne får en lavere pris. Vi skal procesoptimere. For mig handler det her om at kunne tiltrække folk til Kolding. Driftsøkonomien i en husholdning er ikke uvæsentlig, og der er det vigtigt at kunne tilbyde nogle gode priser på el, vand, varme og fiber.

Hvad får du som byggematador ud af en plads i repræsentantskabet og måske bestyrelsen?

- Jeg vil også gerne købe noget billigt energi rent personligt, men i vores udlejningsejendomme har det ikke den store betydning. 95 procent af forbruget er betalt af lejerne i vores ejendomme. Men jeg interesserer mig for, hvad der sker i Kolding, og jeg håber, at jeg kan være med til at sikre lavere energipriser end i Aabenraa og Horsens og dermed styrke bosætningen i Kolding, siger Pierre Legarth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce