Annonce
Kolding

Pierre Legarth går efter posten som formand i Business Kolding

Byggematador og lakkonge Pierre Legarth har efter "grundig overvejelse" besluttet, at han går efter formandsposten i Foreningen Business Kolding, der har 500 medlemsvirksomheder. Arkivfoto: Søren Gylling

Erhvervslivet skal ride med på bølgen af digitalisering, og så skal Kolding tilbage i førertrøjen i Trekantområdet, lyder det fra erhvervsmanden Pierre Legarth, der håber at blive ny formand for Foreningen Business Kolding, der har godt 500 medlemsvirksomheder.

Annonce

Kolding: Koldings erhvervsliv står godt. Men der er altid plads til forbedringer, og nu skal Kolding op og konkurrere med Vejle om, hvem der har førertrøjen på i Trekantområdet. Sådan lyder det fra erhvervsmanden Pierre Legarth, der i dag står bag blandt andet Pierre Ejendomme og Lasse Larsen Huse.

- Vi har et stærkt erhvervsliv i Kolding, og hvis vi står sammen, så står vi endnu stærkere. For mig handler det om at skabe et fællesskab i Kolding, og i sidste ende handler det om at skabe flere arbejdspladser, siger Pierre Legarth, der grundlagde sin formue med autolakeringsvirksomheden Pierre.dk, som han i 2016 solgte til en kapitalfond.

Torsdag holder Foreningen Business Kolding generalforsamling, og her vil Pierre Legarth stille op til repræsentantskabet, og bagefter gå efter en bestyrelsespost og altså formandsposten.

- Jeg fik en henvendelse fra Business Kolding, og efter grundig overvejelse har jeg besluttet at stille op til repræsentantskabet, og hvis jeg bliver valgt ind, så vil jeg også stille mig til rådighed for bestyrelsen og formandsposten, siger Pierre Legarth.

Foreningen Business Kolding arbejder for at skabe relationer mellem foreningens medlemmer og understøtte Fonden Business Koldings strategi. Fonden får hvert år cirka 11 millioner kroner af kommunen til at stå for den kommunale erhvervsfremme, mens foreningen får pengene ind fra medlemmerne.

Nu skal Kolding tilbage i førertrøjen i Trekantområdet. Vejle kunne godt tåle lidt konkurrence. Der er sket meget i Vejle de seneste ti år efter min vurdering.

Pierre Legarth, erhvervsmand

Kort for Foreningen Business Kolding

Foreningen Business Kolding har godt 500 medlemmer i Kolding. Foreningens formål er at skabe relationer mellem foreningens medlemmer, understøtte og udvikle rammerne for virksomhederne i Kolding Kommune og at understøtte Fonden Business Koldings strategi.

Pierre Legarth grundlagde sin formue gennem autolakeringsvirksomheden Pierre.dk, som han i 2016 solgte til en kapitalfond. I dag står han bag blandt andet Pierre Ejendomme og Lasse Larsen Huse. Arkivfoto: André Thorup
Annonce

Tilbage i førertrøjen

Foreningen har blandt andet i samarbejde med Business Kolding stået bag etableringen af 3d-printcentret Nexttech og iværksætterselskabet StartupBoost. Og det var Foreningen Business Kolding, der stod som den formelle arrangør af Obama-besøget.

Hvis Pierre Legarth bliver valgt, vil han blandt andet arbejde for at styrke de lokale virksomheder i forhold til digitaliseringen, og han drømmer om at skabe en it-klynge i Kolding.

- For mig handler det om, at vækstvirksomheder skal arbejde endnu mere med digitalisering. Det bliver meget vigtigt. Men jeg skal ikke sige, hvordan vi skal gøre tingene, når jeg ikke kender foreningen indefra. Men vi kan ikke leve af at klippe hinanden. Derfor kræver det blandt andet, at de unge mennesker i Kolding har en stor teknologiforståelse. Det bliver en livsnerve i fremtiden, og heldigvis står Kolding godt, men du kan altid blive skarpere, siger Pierre Legart, der opfatter Vejle som den store konkurrent i Trekantområdet.

- Der er jo konkurrence med nabobyerne. Nu skal Kolding tilbage i førertrøjen i Trekantområdet. Vejle kunne godt tåle lidt konkurrence. Der er sket meget i Vejle de seneste ti år efter min vurdering, siger Pierre Legarth.

I midten af januar meddelte den tidligere bestyrelsesformand Claus Askjær, at han takkede af efter tre år på posten.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce