Annonce
Kolding

Pierre Legarth køber fireetagers ejendom i midtbyen

Pierre Legarth han netop købt Nytorv 2, den røde ejendom i baggrund. Nu vil han forsøge at omdanne en del af erhvervsejendommen til boliger. På længere sigt er ambitionen, at der kun skal være boliger i ejendommen. Foto: Søren Gylling

Erhvervsejendom midt i byen kan blive omdannet til boliger. Ejendommen er på mange måder ideel til boliger, siger Pierre Legarth.

Kolding: Byggematador Pierre Legarth har siden starten af 2017 haft som ambition at bygge 300 boliger i Kolding inden 2020. I runde tal holder planen.

De første 100 boliger er færdige og med blandt andet byggeplaner på Saxovej og i Seest, nærmer Pierre Legarth sig målet.

- Vi skal hen til udgangen af 2020, og det kan også være, at der går et år mere. Det afhænger også lidt af, hvor hurtigt det går med lokalplaner, og om vi køber ejendomme, der kan udvikles til boliger. Så måske går der lige et år mere, men i store træk holder vi planen, siger Pierre Legarth.

Noget af væksten vil komme fra midtbyen, hvor Pierre Legarth netop har købt en fireetagers ejendom midt i byen, Nytorv 2, af pensionsselskabet SamPension. Ambitionen er lige nu at ombygge noget af erhvervsejendommen til boliger.

- Nu skal vi i gang med at udvikle ejendommen. Det kan være en kombination af erhverv og boliger, og på lidt længere sigt måske bare boliger, siger Pierre Legarth. Lige nu bor blandt andet IBA Erhvervsakademi og Embedslægerne til leje i bygningen. IBA vil på et tidspunkt rykke ud, når skolens nybyggede skole står færdig ved siden af universitetet.

Annonce

Det er på mange måder en ejendom, der er ideel til boliger. Den ligger midt i byen. Der kan blive 25 fantastiske boliger.

Byggematador Pierre Legarth
Foto: Søren Gylling

Vil vokse til 700 mio.

- Det er på mange måder en ejendom, der er ideel til boliger. Den ligger midt i byen. Der kan blive 25 fantastiske boliger. Men lige nu er ambitionen kun delvist at ændre den til boliger. Der er jo nogle lejere, som vi skal tage hensyn til. Så jeg håber, det kan blive en blanding af boliger og erhverv. Det er i hvert fald en god beliggenhed. Det er en AA-beliggenhed, siger Pierre Legarth.

Hans ejendomskoncern har i dag ejendomme for en bogført værdi til 500 millioner kroner, og ambitionen er at nå op på 700 millioner i 2020.

- Vi har gang i flere projekter. Blandt andet de 18 boliger ved Diesella-parken. Om fjorten dage går vi i gang med Saxoparken, og så har vi selvfølgelig Seest-projektet. Og så går vi i gang med en meget stor udstykning, som jeg ikke kan sige så meget om. Men vi kan hurtigt ramme de 700 millioner kroner, siger Pierre Legarth.

Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce