Annonce
Kolding

Pierre udlejer seniorboliger hurtigere, end han kan nå at bygge dem

Et fællesrum som dette er en afgørende brik, når Pierre Ejendomme skaber et nyt seniorbofællesskab. Foto Ludvig Dittmann
Seniorbofællesskabet på Nytorv er kommet godt fra start med fuldt udlejet i samtlige boliger - og en venteliste. Interessen overstiger også udbuddet, når det gælder de andre seniorbofællesskaber, som Pierre Ejendomme har lavet eller har undervejs.

Kolding: Gennem årene har det knebet gevaldigt med på samme tid at få udlejet alle 2200 kvadratmeter i det store kontorhus midt på Nytorv.

Det er ganske anderledes nu. Pierre Ejendommen har overtaget det karakteristiske kontorhus, ryddet samtlige kontorlandskaber og ombygget hele huset til et privat seniorbofællesskab med boliger og fællesrum. Alt er udlejet.

Og helt generelt har det lokale ejendomsselskabet godt tag i seniorerne, der i stor stil står på venteliste til de kommende seniorbofælleskaber, som Pierre Ejendomme har på vej.

Annonce

Det første færdige projekt, som særligt er målrettet seniorer, var Holbergsparken på Holbergsvej. Hertil er kommet nyindretningen af Nytorv, hvor beboerne flyttede ind denne sommer. Også i det sydlige Vonsild, ved Lykkegårdsvej og på Tøndervej er der boliger på vej, som Pierre Ejendomme markedsfører som "seniorboligfællesskaber".

Og det er et afgørende fællestræk for alle fem projekter - med tilsammen knap 150 seniorboliger - at efterspørgslen overstiger udbuddet.

- Vi har en lang venteliste på de projekter, som er i gang med at blive opført, og de er fuldt udlejet, inden vi er klar til indflytningen. På Nytorv og i Holbergsparken, som står færdige, er alle boliger udlejet, siger Pierre Legarth.

Tryghed og fællesskab

Han har kort sagt haft stor succes med den strategi, ejendomsselskabet har lagt for dagen, hvor man bevidst sigter mod de seniorer, som der ifølge statistikkerne kun bliver flere og flere.

- De ønsker den tryghed og de sociale muligheder, der ligger i at bo nær andre seniorer. Der findes jo også videnskabelige rapporter, som dokumenterer, at ældres livskvalitet stiger, når de indgår i et fællesskab. Derfor er det præcis denne type af boliger, vi har valgt at satse på, siger Pierre Legarth, som kan fortælle, at han har nybyggeri for 430 millioner kroner i gang i Kolding - heraf er 280 millioner kroner afsat til byggeri af seniorboligfællesskaber.

Der er flere fællestræk ved bofællesskaberne. Først og fremmest henvender de sig fortrinsvis til 60+ seniorer, der ikke har hjemmeboende børn. Desuden er der altid fællesrum, hvor beboerne kan samles omkring madlavning, hobby-aktiviteter og møder. Skal man holde en privat fest, bliver rummet reserveret gennem Pierre Ejendomme, der også støtter, at beboerne danner en fælles forening med en kontaktperson.

- Det er meget nemmere for os, når vi skal kommunikere direkte med beboerne om deres ønsker. Det kan være, at de har brug for et nyt flag eller en ekstra knagerække et sted - eller tre nye klapborde til fællesarealerne, siger Pierre Legarth.

Annonce

Et adelsmærke

Seniorbofællesskaberne ligger konsekvent i kort gåafstand fra dagligvareforretninger, og der er også busforbindelser lige i nærheden af alle de fem steder, Pierre Ejendomme indtil videre har opført eller har i støbeskeen. Fem projekter er opført i nærheden af bestående forretninger, mens Netto er på vej i det sydlige Vonsild, hvor der skal opføres et seniorfællesskab med 56 boliger i Søholmparken, der i alt kommer til at rumme 106 boliger.

- Netto var nøglen til at få den plan skudt i gang. Når man bygger, handler det altid om beliggenhed, og for seniorboliger gælder det naturligvis, at de ligger så tæt på indkøbsmuligheder, at der kan folk let komme hen, uden at de skal ud og starte bilen, siger Pierre Legarth.

Selv om han endnu ikke har lagt sit femte og seneste projekt op på hjemmesiden, nemlig byggeriet af Faldegården på Tøndervej, så kan han sige allerede nu, at der vil komme flere seniorboligprojekter i Pierre Ejendomme.

- Det er helt sikkert. Vi har udviklet konceptet og betragter det som vores adelsmærke, siger han.

Pierre Legart har udlejet alle boliger i ombygningen på Nytorv. Foto Ludvig Dittmann

Seniorbofællesskaber

  • Da Kolding Kommune i 2019 lavede en spørgeskemaundersøgelse blandt 25.000 seniorer om deres boligønsker, var der 6246, som svarede, og en fjerdedel tilkendegav, at de overvejede at flytte i et seniorbofællesskab, hvor man målretter boligerne mod seniorer uden hjemmeboende børn.
  • Pierre Ejendommen har fem private seniorbofællesskaber, som enten er færdige eller på vej. Interessen for alle overstiger udbuddet på knap 150 enheder.
  • For nylig fortalte JydskeVestkysten om andet et privat seniorbofællesskab, der er på vej i Agtrup. Her er der venteliste til de 27 boliger, som står færdige næste år.
  • I Kolding er der også to seniorbofællesskaber i regi af Boligselskabet Kolding. Her er der også venteliste.Annonce
Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Varde For abonnenter

Firma med næsten 30 års erfaring er konkurs i tid med højkonjunktur: Ansatte afskediget og fritstillet

Kolding

Tyve tømte garage i Vamdrup for udstyr: Flere svejseapparater og havegrej er væk

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Annonce