Annonce
Esbjerg

Pige lokket i baghold: 13-årig overfaldet af tre piger

En 13-årig pige blev søndag lokket ind i en tunnel ved Askelunden, hvor hun blev væltet omkuld og sparket af tre piger. Arkivfoto: Palle Herløv
Søndag eftermiddag blev en 13-årig pige overfaldet af tre andre piger i en tunnel ved Askelunden. Hun blev skubbet omkuld og sparket.

Esbjerg: En 13-årig pige var søndag eftermiddag udsat for et voldeligt overfald i en tunnel ved stisystemet ved Askelunden i den østlige del af Esbjerg.

Klokken 17.16 mødte hun en pige, som hun kender, og pigen spurgte den 13-årige, om ikke de skulle følges ad.

Det ville den 13-årige gerne, og den anden pige førte hende hen til stien ved Askelunden. Men der var en bagtanke med at tilbyde den 13-årige at følges, og pigen havde ikke rent mel i posen.

- I en tunnel ved stien til Askelunden ventede to andre piger, og sammen med den pige, som havde fulgtes med den 13-årige pige, skubbede de hende omkuld på jorden og sparkede hende flere gange, fortæller Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Annonce

Kender pigerne

Pigen løb hjem og fortalte om hændelsen, og pigens mor tog kontakt til politiet og anmeldte overfaldet.

- Pigen har forklaret, at hun kender alle tre piger, der var med til overfaldet, så vi ved godt, hvem de er, og vi skal have talt med dem. Alligevel vil vi selvfølgelig gerne høre fra folk, der eventuelt kan have overværet episoden. Pigen selv har ikke umiddelbart kunnet give et bud på, hvad der skulle kunne være årsag til overfaldet siger Henrik Berg.

Ifølge Henrik Berg bor den 13-årige pige selv i området, hvor episoden fandt sted. Skaderne ved overfaldet er blevet dokumenteret i form af fotos, men skaderne skulle ikke være af voldsom karakter.

Henvendelse i sagen kan ske til lokalpolitiet i Esbjerg på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce