Annonce
Esbjerg

Pige lokket i baghold: 13-årig overfaldet af tre piger

En 13-årig pige blev søndag lokket ind i en tunnel ved Askelunden, hvor hun blev væltet omkuld og sparket af tre piger. Arkivfoto: Palle Herløv
Søndag eftermiddag blev en 13-årig pige overfaldet af tre andre piger i en tunnel ved Askelunden. Hun blev skubbet omkuld og sparket.

Esbjerg: En 13-årig pige var søndag eftermiddag udsat for et voldeligt overfald i en tunnel ved stisystemet ved Askelunden i den østlige del af Esbjerg.

Klokken 17.16 mødte hun en pige, som hun kender, og pigen spurgte den 13-årige, om ikke de skulle følges ad.

Det ville den 13-årige gerne, og den anden pige førte hende hen til stien ved Askelunden. Men der var en bagtanke med at tilbyde den 13-årige at følges, og pigen havde ikke rent mel i posen.

- I en tunnel ved stien til Askelunden ventede to andre piger, og sammen med den pige, som havde fulgtes med den 13-årige pige, skubbede de hende omkuld på jorden og sparkede hende flere gange, fortæller Henrik Berg fra lokalpolitiet i Esbjerg.

Annonce

Kender pigerne

Pigen løb hjem og fortalte om hændelsen, og pigens mor tog kontakt til politiet og anmeldte overfaldet.

- Pigen har forklaret, at hun kender alle tre piger, der var med til overfaldet, så vi ved godt, hvem de er, og vi skal have talt med dem. Alligevel vil vi selvfølgelig gerne høre fra folk, der eventuelt kan have overværet episoden. Pigen selv har ikke umiddelbart kunnet give et bud på, hvad der skulle kunne være årsag til overfaldet siger Henrik Berg.

Ifølge Henrik Berg bor den 13-årige pige selv i området, hvor episoden fandt sted. Skaderne ved overfaldet er blevet dokumenteret i form af fotos, men skaderne skulle ikke være af voldsom karakter.

Henvendelse i sagen kan ske til lokalpolitiet i Esbjerg på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce