Annonce
Esbjerg

Voldsom vind skyld i uheld i skolegård: Pige ramt af flyvende vindue

En pige fra tredje klasse blev tirsdag ramt af et flyvende vindue og fik en flænge i hovedet og på skulderen. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
En pige fra tredje klasse på Rørkjær Skole blev i skolegården ramt af et vindue, som vinden havde revet løs på skolens førstesal. Hun fik flænger i hovedet og på den ene skulder.
Annonce

Esbjerg: Eleverne på Rørkjær Skole fik sig en grim overraskelse i skolegården lige omkring klokken 12.00 tirsdag.

Her blev en pige fra tredje årgang ramt af et vinduesfag, der havde revet sig løs fra første sal på skolen.

Ifølge skoleleder på Urbanskolen Steffen Lawaets fik pigen en flænge i hovedet og i skulderen.

- Hun blev kørt på sygehuset, men hun har det efter omstændighederne godt, siger skolelederen.

Han forklarer, at det er et vinduesfag på cirka 80 gange 40 centimeter, der er faldet ned.

- Det sker, da en person vil åbne vinduet i et klasseværelse. Den voldsomme vind får simpelthen fat og river hele vinduesfaget ud fra hængslerne. Vinduet rammer i første omgang taget på en bygning, og derfra fortsætter det så videre ned i skolegården, hvor pigen ulykkeligvis bliver ramt, og en anden elev er også perifært blevet ramt, men skulle ikke være kommet videre til skade, siger Steffen Lawaetz.

Han undestreger, at der ikke er nogen, der har gjort noget forkert i situationen og kalder det et hændeligt uheld, som ingen kunne forudse i den voldsomme blæst.

Personalet på skolen skal have stor ros for at have handlet meget professionelt i situationen. Det er af helt afgørende betydning at bevare roen, når der sker sådan en pludselig ulykke.

Skoleleder Steffen Lawaetz.

Annonce

Kriseberedskab

Efter episoden blev Esbjerg Kommunes kriseberedskab aktiveret, og fire-fem personer på skolen har snakket med en psykolog.

- Både elever og lærere er naturligvis påvirkede af sådan en voldsom hændelse, som kommer ud af den blå luft, og det giver anledning til en hel masse lige bagefter. Først skal vi hjælpe alle, der er direkte berørt af ulukken, og så kommer kriseberedskabet og får talt med dem, der har brug for det. Beredskabet vil også være på skolen i morgen, for der kan sagtens stadig være nogen, der har brug for at snakke om det, når forskrækkelsen lige har lagt sig. Det handler i høj grad også om at klæde lærerne på, så de kan guide eleverne bedst muligt. Personalet på skolen skal have stor ros for at have handlet meget professionelt i situationen. Det er af helt afgørende betydning at bevare roen, når der sker sådan en pludselig ulykke, siger skoleleder Steffen Lawaetz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce