Annonce
Haderslev

Pigekor på vej med verdenspremiere

Haderslev Domkirkes pigekor er alsidigt. Sidste år øvede koret Beatles-numre i forbindelse med 50-året for udgivelsen af "Abbey Road". Til marts er der verdenspremiere på et klassisk værk tilegnet koret. Arkivfoto: Jacob Schultz
Norsk komponist har tilegnet Haderslev Domkirkes Pigekor sit nyeste værk. Verdenspremiere i Løgumkloster Kirke.
Annonce

HADERSLEV: Haderslev Domkirkes Pigekor og dirigent Thomas Berg-Juul er på trapperne med en verdenspremiere. Den 19. og 20. marts medvirker koret i en opførsel af værket, som er skrevet af nordmanden Kim André Arnesen, der tilmed har tilegnet værket det danske pigekor.

Verdenspremieren gælder "Stabat Mater", og samarbejdet med den norske komponist er en udløber af, at koret tidligere har sunget og udgivet et andet af hans værker, "Magnificat".

Annonce

Ingen chancer

Ved koncerterne medvirker Sønderjyllands Symfoniorkester og solister, og koncerterne finder sted i Løgumkloster Kirke den 19. og i Tyrstrup Kirke den 20. marts.

At koret ikke optræder på hjemmebanen, Haderslev Domkirke, skyldes, at denne efter planen skulle have været under renovering til april, men arbejdet blev hurtigere færdigt end forventet:

- Men vi turde ikke tage chancen, siger Thomas Berg-Juul.

Forberedelserne til koncerterne har stået på i to år.

Samarbejdet med Kim André Arnesen og det sønderjyske pigekor og dets dirigent går tilbage til 2015, da komponisten hørte koret i Nidaros domen i hans hjemby, Trondheim. Koret tog "Magnificat" med hjem og gav værket danmarkspremiere - også sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester. Det skete ved en koncertrække i 2017, og siden udkom værket på cd. Det var den produktion, der fik Kim André Arnesen til at beslutte, at han ville tilegne sit næste store værk til det danske kor.

Foruden Haderslev Domkirkes Pigekor og de sønderjyske symfonikerne deltager solisterne, sopranen Mariann Mikkelsen, og mezzosopranen, Kristin Mulders.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce