Annonce
Aabenraa

Pigekor ramt af udfordring: Søger efter flere piger med en lyst til at synge

Normalt er de mellem 16 og 18 piger i Sct. Jørgens Kirkes pigekor, men denne øveaften var der ikke så mange. Korleder Mogens Fangel Damm vil også gerne have flere piger med i fællesskabet, da det rammer koret hårdt, når pigerne tager et år på efterskole og rejser væk fra byen for at studere. Foto: Claus Thorsted
Sct. Jørgens Kirkes Pigekor har de seneste år været ramt af, at flere piger forlader koret end der kommer nye ind. Derfor inviterer koret nu alle ind til en workshop, hvor man kan få en fornemmelse af, hvordan det er at synge i kor.
Annonce

Aabenraa: I over 40 år har vi kunnet høre deres smukke sangstemmer i Sct. Jørgens Kirke, og det skulle vi gerne blive ved med, selvom Sct. Jørgens Kirkes Pigekor har den samme udfordring som mange andre fritidsaktiviteter i Aabenraa. Nemlig, at de unge rejser væk fra byen, når de skal studere.

Den udfordring vil bestyrelsen bag koret nu prøve at komme i forkøbet ved at holde en workshop den 31. oktober i Høje Kolstrup Kirke, hvor alle interesserede er velkomne til at komme og være med.

- Nye medlemmer kommer ikke af sig selv mere, som de gjorde engang. Det bliver sværere og sværere, men vi har også fået konkurrence fra andre kor i byen. I dag skal vi ud og spørge, om der er nogen, der kender nogen, som kunne tænke sig at synge i kor, fortæller korleder og organist Mogens Fangel Damm.

Sct. Jørgens Kirkes pigekor

  • Sct. Jørgens Kirkes pigekor fejrede for et par år siden 40 års jubilæum.
  • Koret består af mellem 16 og 18 piger, som får løn for at synge i koret.
  • Koret er både et koncertkor og et kirkekor og øver hver torsdag, synger til gudstjenesterne og andre kirkelige handlinger i Sct. Jørgens Kirke og giver derudover også koncerter både i kirken og andre steder.
  • Koret har rejst mange gange, og har desuden lavet flere af DR’s TV-udsendelser ”Før søndagen”.
  • Pigekoret kunne godt tænke sig flere medlemmer i alderen fra 3. klasse og til og med gymnasiealderen.
  • Derfor arrangerer korleder Mogens Fangel Damm og pigekoret i samarbejde med Andrea Loeffler og Høje Kirke juniorkor en korworkshop den 31. oktober i Høje Kolstrup Kirke.
  • Her kan alle interesserede møde op og få en fornemmelse af, hvordan det er at synge i kor.
Annonce

Korforskole stopper

Det er ikke så meget selve pigekoret, der er ramt af udfordringen - endnu. Mellem 16 og 18 piger får løn for at synge i koret, men fødekæden til koret kan risikere at forsvinde, hvis folkene bag ikke gør noget.

- Det er en udfordring for os, når fire efter sommerferien rejser væk for at studere og samtidig er der fire, der tager på efterskole. Og der kun kommer to nye ind. Så er det, at vi mangler nogle at tage af, og det skal juniorkoret i Høje Kolstrup Kirke, som jeg også bliver leder af fra nytår, hjælpe os med, fortæller korlederen.

Det betyder, at korforskolen i Sct. Jørgens Kirke fremover bliver erstattet af juniorkoret, som ikke har nogen begrænsning i antallet af medlemmer.

- Jo flere, jo sjovere, vil jeg sige, for der er også meget socialt i at synge. I juniorkoret kan man for det første lære at synge, lære at orientere sig i nodesproget, som er nødvendigt for at synge i kirkekoret og få den der oplevelse af at synge sammen og udvikle sig sammen. Juniorkoret kommer til at blive rekrutteringskor for kirkekoret, men man rykker ikke længere automatisk op. Nu kan man også fortsætte i juniorkoret, hvis det er det, man vil, siger Mogens Fangel Damm.

Annonce

Lysten til at synge er det vigtigste

Ved workshoppen den 31. oktober vil korlederen prøve at give deltagerne en oplevelse af, hvordan det er at synge i kor.

- De skal se og opleve det selv, og derfor laver vi nogle sanglege. Det kræver ingen færdigheder, for alle kan lære at synge. Det handler om at have lyst til at synge. Hvis man har det, så kan man også lære at synge, pointerer korlederen.

Organist og korleder Mogens Fangel Damm vil gerne have flere piger til at synge i de lokale kirkers kor, og derfor arrangerer han en workshop for at give interesserede piger en mulighed for at få en smagsprøve på, hvordan det er at synge i kor. Foto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce