Annonce
Aabenraa

Pilgrimsrute fra Kliplev Kirke til Vadehavet

Annonce

Læserbrev: Nu varer det ikke længe, inden kommunalbestyrelsesmedlemmerne i Aabenraa skal til at forhandle budgettet for de kommende år. Og da der åbenbart er ekstra anlægspenge på spil, har jeg her et forslag, der vil gavne både trafiksikkerheden, folkesundheden og turismen.

Lige nu slutter cykelstien fra Kliplev mod Tinglev, langs med Bjerndrupvej, ved Kådnervej. Samtidig slutter cykelstien fra Tinglev mod Kliplev ved Mærsk Container industri på Bjerndrupvej. Der mangler sølle 5,8 km. for at forbinde de to stier.

Bjerndrupvej er tilkørselsvej til motorvejen og snart også til det kommende biogasanlæg ved Kliplev. Det giver megen tung trafik på vejen. Så det er et oplagt 2021 projekt.

Hvis man ikke kan finde pengene til alle de små 6 km, kunne man gøre Kådnervej til en ”2 minus 1-vej" og lede cyklisterne ned ad den til Bjerndrup Bygade og derfra mod Tinglev. Så kunne man vel nøjes med ca. 3,8 km cykelsti.

Næste step er så den gamle jernbanelinje fra Tinglev til Tønder. Den ser sølle ud, men kunne blive til en god vandresti/cykelrute. Og haps, så har vi cykelsti fra Kliplev til Bylderup og derfra til Rens. Som en ekstragevinst får vi fjernet skinnerne og svellerne fra naturen og dermed stoppet en forureningskilde.

Men hvorfor stoppe der? Fra Bylderup går banen jo videre til Tønder. Sammen med Tønder Kommune må vi kunne få den sidste del at strækningen med, og så er vi jo næsten ved Vadehavet.

Og så er den der, Pilgrimsruten fra Kliplev Kirke til Vadehavet.

Det kunne blive så godt. Men vi skal jo begynde et sted – så start med Kliplev-Tinglev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce