Annonce
Esbjerg

Pilotprojekt skal hjælpe udsatte unge i gang: Vil hjælpe dem, der ikke passer ind

Vindmøllen kommer til at ligge i den gamle efterskole i Esbjerg, Bieringhus Efterskole. Det er ejet af Lauritzen Fonden, som også har investeret i pilotprojektet.
Energi til hinanden, et nyt pilotprojekt, skal hjælpe udsatte unge med at komme i uddannelse eller på job. En del af initiativet foregår på den gamle Bieringhus Efterskole, hvor de unge får redskaberne til bedre at kunne begå sig på uddannelser eller på et arbejde.
Annonce

Esbjerg: Et nyt pilotprojekt, Energi til hinanden, skal hjælpe 200 udsatte unge i alderen 16-27 fra Esbjerg centrum og øst med at komme ind på en uddannelse eller i et job.

Målet er, at 40 unge skal finde job, mens 40 skal i uddannelse i løbet af de to år, projektet i første omgang løber. Det begynder til oktober.

Den Sociale Kapitalfond, Socialt Udviklingscenter og Esbjerg Kommune står bag projeket, som er støttet af Lauritzen Fonden.

Energi til hinanden kommer blandt andet til at foregå på den gamle Bieringhus Efterskole, som er ejet af Lauritzen Fonden. Her bliver der oprettet en ungeenhed kaldet Vindmøllen, hvor de udsatte unge får redskaberne til bedre at kunne klare sig i et job eller på skolebænken.

- Udgangspunktet er, at der er unge i Esbjerg, som ikke kan omfavnes af det eksisterende system. Dem vil vi prøve at hjælpe bedre på vej. For nogle passer jobcenteret godt, men dem, der ikke kan sættes i den kasse, har enormt store problemer med det. Så bliver det sådan noget, du skal derhen, og hvis ikke trækker vi dig i ydelse, siger Jesper Tjørnager Jakobsen, der er partner i Den Sociale Kapitalfond.


Det er et fantastisk projekt. Fantastisk at vi kan være med til at støtte de unge i den livsbane, de skal i gang med. Det giver også os på jobcenteret meget viden om dem. Den viden, kan vi bruge, når vi skal hjælpe dem, der ikke tog den slagne vej.

Pia Damtoft, jobcenterchef Jobcenter Esbjerg


Ved at arbejde med de unges problemer håber man, at de nemmere kan passe ind i systemet, fortæller han.

- Unge, som i dag ikke er klar til et job eller en uddannelse, har ikke forudsætningerne til det. Alt det, vi andre tager for givet, at stå op om morgenen, tage bussen, hvordan man opfører sig på arbejde, det er det, vi tror på, man skal have bygget på, siger han.

Annonce

Fantastisk projekt

Jobcenter Esbjerg leverer otte medarbejdere til Vindmøllen. De skal være med til at give de udsatte unge redskaberne til at begå sig. Jobcenterchef Pia Damtoft glæder sig over at deltage i projektet.

- Det er et fantastisk projekt. Fantastisk at vi kan være med til at støtte de unge i den livsbane, de skal i gang med. Det giver også os på jobcenteret meget viden om dem. Den viden, kan vi bruge, når vi skal hjælpe dem, der ikke tog den slagne vej, siger Pia Damtoft.

Annonce

Skal dokumentere en effekt

Et job og en uddannelse er et mål, siger Jesper Tjørnager Jakobsen, men formålet er at få de unge ind på en bedre livsbane. Energi til hinanden skal derfor også i løbet af de to år dokumentere, at projektet har en gevinst for samfundet, hvis det skal fortsætte.

- Vi er ret sikre på, at det kan betale sig. Man bruger godt nok nogle flere ressourcer pr. ung, men det koster samfundet mindre over tid. Der er mere værdi i at være selvforsynende end at være på overførselsindkomst, siger han.

Lauritzen Fonden har også investeret i projektet blandt andet af den grund.

- Vi ser pilotindsatsen som en investering. Det er en investering i en ny metode, så vi sammen bliver bedre til at give muligheder til udsatte unge. Og på sigt, skal den ny metode være så effektiv, at det kan betale sig fortsat at investere i resultaterne, siger Jens Ditlev Lauritzen, bestyrelsesformand, Lauritzen Fonden, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce