Annonce
Læserbrev

Pinligt at Kolding ikke er klar til solcelleprojekt

Læserbrev: BeGreen står klar til at etablere et af Europas største solcelleanlæg i Kolding mellem Øster Starup og Viuf. Et anlæg, der vil kunne forsyne 50.000 familier med strøm. Det kunne vi læse i JydskeVestkysten søndag.

Der er bare et problem. Kolding Kommune kan hverken sige ja eller nej, for man har ingen strategi for udviklingen af den vedvarende energi.

Borgmester Jørn Pedersen (V) forklarer, at nu skal byrådet have en drøftelse, så kommunen kan handle på den her dagsorden, for som han siger: ”…ellers vil det klinge hult at sige, at vi vil grøn energi og den grønne omstilling.”

Det er ganske enkelt så pinligt, at mine tånegle stadig sidder fast i gulvtæppet.

Kære borgmester, mens Venstre i Kolding har sovet i timen, har de andre kommuner været i fuld gang med at køre sig i stilling til grønne omstilling. Samsø er allerede CO2-neutral. Sønderborg og Frederiksberg har klare handleplaner, der gør dem CO2-neutrale i 2030. Bare for at nævne et par eksempler. Hvad har Kolding?

Vi har borgere, der er efterladt med usikkerhed og utryghed, fordi de ikke aner, hvad der skal ske, og hvad det kan få af konsekvenser for dem. Vi har virksomheder, der ikke kan udvikle sig, fordi de ikke ved, hvad Kolding vil.

Det er det, man kalder manglende politisk ledelse. Både borgere og virksomheder fortjener bedre. Lad os nu få en samlet grøn plan for Kolding. Der skal handling bag ordene.

Annonce
Bjørn Olsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Håbet, tålmodigheden og planetariet

Det synes at være en evighed siden, at dørene blev stænget i Orion Planetariet i Jels. I september 2016 meddelte bestyrelsen i Orion II Fonden, som har drevet planetariet, at der ville blive lukket med virkning fra den 1. januar 2017. Det kan godt være, at lyset blev slukket i kuppelsalen i planetariet, men der var stærke kræfter i form af en arbejdsgruppe, som ville det anderledes. Hen mod julehøjtiden i 2017 blev arbejdsgruppen projekt offentliggjort her i avisen. Kort fortalt gik gruppens ide ud på at få etableret en fulldome-biograf i planetariet, og desuden skulle der være en opsigtsvækkende udstilling af de mange PH-lamper, som Louis Poulsen har liggende i deres skatkammer. Lyset. Sådan er projektet blevet kaldt. Et passende navn til et projekt, som handler om at skabe et univers med fokus på stjerner og design. Lige omkring årsskiftet 2017/2018 satte styregruppen så fart på en økonomisk indsamling, hvor det på ganske kort tid lykkedes at få tilsagn om 300.000 kroner fra virksomheder, foreninger samt private. Det var et signal om, at den lokale opbakning var til stede. Med pengene i baghånden blev der udarbejdet et projektforslag, og alle forhåbninger har i store dele af 2019 hvilet på et forventet tilsagn fra en enkelt fond. Nærmest helt henne på målstregen – efter ellers at have udtrykt respekt og anerkendelse omkring projektet – blev det til et nej fra den pågældende fond. Arbejdsgruppen er – om end ikke slået tilbage til start – men dog bragt ud af kurs. Men lader sig ikke slå ud. Nu er der kontakt til to andre fonde, som her i første kvartal af 2020 har bebudet et svar. Det handler altså om tålmodighed. Masser af tålmodighed. Intet kommer af sig selv, og arbejdsgruppen, som opererer ganske frivilligt i håbet om at kunne få genåbnet planetariet, giver ikke op. Arbejdsgruppen lever fortsat med det klare mål at få skabt et nyt fyrtårn for Jels og for Vejen Kommune. Set fra sidelinjen er der sikkert dem, som mener, at det ikke bliver til noget med projekt Lyset. Måske får de ret. Forhåbentlig får de ikke. Glasset er fortsat halvt fyldt. For når alt kommer til alt, så er projektet med Lyset i planetariet på Søvej i Jels så ganske klart værd at vente på. At håbe på. Lige nu er det en helt oplagt turistattraktion, vi venter på. Og lad os slutte med et citat fra en John Mogensen-skæring: Tålmodighed er en dyd, hvis man gider at vente… GOD SØNDAG

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce