Annonce
Kolding

Pinsen bød på masser af indbrud: Politi mangler overblik over flere af dem

I flere tilfælde henover pinsen har betjentene ikke haft mulighed for at skrive rapport over, hvad der er stjålet. Arkivfoto: Michael Bager
Hvad er der egentlig stjålet? Det spørgsmål stiller politiet sig efter en pinse med flere indbrud, hvor det ikke har været muligt at få et overblik over de eventuelle tyvekoster.

Kolding: Meget kunne tyde på, at politiet i flere tilfælde har haft svært ved at få fat på ejerne hen over pinsen, for i rapporten over de seneste døgn kan man læse, at patruljen i flere tilfælde ikke kan få opgjort, hvad der er stjålet ved indbrud rundt omkring i politikredsen.

Det gælder eksempelvis ved et indbrud i en forretning på Galgebjergvej fredag klokken 02.20, og det gælder også et indbrud på et lager på Ellehammervej, hvor man blot har konstateret, at tyvene har listet rundt i en gang og på kontoret.

I et kontor på Sdr. Ringvej er tyven kommet ind ved at knuse en rude, det er sket søndag klokken 01.51, men bortset fra at man kan konstatere et mislykket forsøg på at stjæle to bordlamper, ved politiet ikke, hvad der eventuelt er fjernet. Lidt senere søndag har en anden virksomhed på Sdr. Ringvej også haft indbrud, men her er tyvekosterne heller ikke opgjort.

Det samme gør sig gældende ved to villa-indbrud på Birkemosevej og på Rytterskolevej.

Annonce

Øl og værktøj

Men det er ikke uvist, det hele. Der er også indbrud, hvor tyvekosterne er opgjort allerede.

Fra en villa på Stadionvej er der stjålet smykker, PH-lamper og et mindre kontantbeløb, og fra en villa på Viuf Stationsvej er tyven kommet ind gennem en opbrudt kælderdør, og herfra er der stjålet noget fitness-udstyr til 8000 kroner.

I Vester Nebel har der været indbrud i en villa på Dalvej, hvor der er stjålet smykker.

To kolonihavehuse har også haft uønskede gæster. På Overbyvej er der anmeldt tyveri af køkkenmaskiner, mens der fra et kolonihavehus i Svanesøen i Kolding er stjålet kontanter.

På Bastrup Skovvej i Vamdrup har der været indbrud i et værksted. En hængelås er klippet over, og der er blandt andet stjålet en havetraktor og noget værktøj.

På Ambolten har der været indbrud i et kontor. Her er et vindue knust, og der er stjålet noget værktøj af mærket DeWalt. Der er også stjålet øl.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce