Annonce
Sport

Piotr Wozniacki: Caroline var nervøs på grund af karrierestop

Edgar Su/Reuters
En nervøs og presset Caroline Wozniacki ramte ikke topniveauet, men det var forståeligt, mener far og træner.

Det var en meget nervøs Caroline Wozniacki, der natten til mandag vandt sin kamp i første runde af tennisturneringen Australian Open og dermed forlængede karrieren mindst én kamp endnu.

Det fortæller hendes træner og far, Piotr Wozniacki, efter kampen mod amerikanske Kristie Ahn, som endte 6-1, 6-3 til danskeren.

Han erkender, at det har været med til at forøge presset på danskeren, at hun allerede inden turneringen har meldt sit karrierestop ud.

Derfor handlede det ikke så meget om at spille på en bestemt måde som at få styr på nerverne i dagens kamp, fortæller han.

- I dag var det kun det mentale aspekt, siger han.

- Hun var selvfølgelig nervøs, fordi hun vil ikke tabe her. Hun kommer til Australien og vil slutte sin karriere.

Imens har mange andre topspillere først meldt ud efter den sidste turnering, at karrieren var slut, påpeger han.

Hendes modstander i første runde, amerikanske Kristie Ahn, der ligger nummer 92 i verden, så dog også ud til at være mærket af omstændighederne, hvilket Piotr Wozniacki også bemærkede.

Derfor gjorde det ikke så meget, at Caroline Wozniacki spillede mere henholdende, end de har trænet på.

- Det er så nemt som journalist, coach og far at diskutere og analysere en kamp, men jeg har aldrig været i den situation, siger han.

- Jeg er utroligt glad for, at Caroline vandt, så jeg håber, at hun får lov til næste gang at spille på den måde, som hun selv ved, hun kan.

Næste modstander bliver vinderen af kampen mellem slovenske Kaja Juvan, der er nummer 127, og stortalentet, den 19-årige ukrainer Dayana Yastremska, der er seedet som nummer 23 i turneringen.

Yastremska er kendt for et ekstremt aggressivt spil og har i lyntempo taget turen op ad ranglisterne.

Piotr Wozniacki regner da også med, at det bliver hende, som Caroline Wozniacki kommer til at møde, efter at kampen er spillet senere mandag.

- Det er helt klart, at på den måde, som Yastremska har spillet i sidste turnering (Yastremska nåede finalen i Auckland kort inden Australian Open, red.), så vinder hun.

- Så Caroline skal blive klar. Men Caroline er klar mod den slags spillere, så det bliver en spændende kamp, vurderer han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce