Annonce
Sport

Piotr Wozniacki: Beslutningen er modnet gennem et halvt år

Matthew Stockman/Ritzau Scanpix
Caroline Wozniackis beslutning om at stoppe karrieren har været længe undervejs, siger tennisstjernens far.

Der var ikke tale om en pludselig beslutning, da Caroline Wozniacki fredag meddelte, at hun stopper karrieren som professionel tennisspiller efter Australian Open i januar.

Det siger den danske tennisstjernes far, Piotr Wozniacki, til Ekstra Bladet.

- Vi har talt om det i nogle måneder, og beslutningen er modnet gennem et halvt år, siger Piotr Wozniacki til avisen.

Caroline Wozniacki sagde fredag, at hendes problemer med leddegigt ikke er årsagen til, at hun vælger at lægge tennisketsjeren på hylden. Men ifølge hendes far har det spillet en rolle.

- I den periode, hvor hun har haft sin sygdom, har vi løbende talt om, hvorvidt hun fortsat vil kunne lave de resultater.

- Der har jo hele tiden været den usikkerhed. Du kender aldrig i morgen. Der er hele tiden de spørgsmålstegn, og Caroline har ikke haft det godt med, at hun aldrig rigtigt har kunnet planlægge længere frem i tiden, i forhold til de ting hun gerne ville, siger Piotr Wozniacki til Ekstra Bladet.

Caroline Wozniackis afskedsturnering, Australian Open, spilles fra 20. januar til 2. februar 2020.

Den danske tennisstjerne blev professionel i 2005, og hun slutter sin karriere som 29-årig som Danmarks mest succesrige tennisspiller gennem tiden.

Hun har vundet 30 internationale turneringer inklusive Australian Open i 2018 og sæsonfinalen i 2017.

Hun har indtil videre tjent 35,2 millioner dollar (237,2 millioner kroner) alene i præmiepenge, og dermed ligger hun nummer fire på listen over de mest indtjenende kvindelige tennisspillere.

Igennem karrieren lå Wozniacki nummer et på verdensranglisten i sammenlagt 71 uger. På den konto er hun blot overgået af otte spillere.

/ritzau/

Annonce
Ekstra Bladet-artikel med Piotr Wozniackis udtalelser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce