Annonce
Sport

Piotr Wozniacki: Fokus på timing gjorde udslaget for Caroline

John Donegan/Ritzau Scanpix
Med rutine fik Caroline Wozniacki arbejdet sig ind i kampen mod stærk ukrainer, fortæller far og træner.

Caroline Wozniacki var helt nede i sækken i første sæt af sin kamp i anden runde i Australian Open, og det lignede, at tenniskarrieren ikke var langt fra at være ovre.

Men far og træner Piotr Wozniacki fik fra tilskuerpladserne kommunikeret til den danske tennisstjerne, at hun skulle fokusere på sin timing mod den offensivt spillende ukrainer Dayana Yastremska.

Det var noget, der hjalp Wozniacki til en sejr på 7-5, 7-5, hvilket forlænger karrieren med minimum én kamp.

- Det var meget nerver, og Caroline var på en måde klar på det hurtige spil. Men på en anden måde tror jeg, at hun ikke fik rigtig timing i starten, siger Piotr Wozniacki.

- Ved 4-1 forklarede jeg Caroline, at det var meget vigtigt, at hun fik timing i sine slag.

- Mange gange slog hun, før hun skulle, eller for sent.

Den danske tennisstjerne sørgede senere i kampen dog hele tiden for at give Yastremska den ekstra bold tilbage, der bidrog til ukrainerens fejl.

Wozniacki viste på de afgørende tidspunkter sin rutine, selv om hun også til tider blev for passiv, mener hendes far og træner.

- Jeg tror, at Caroline fik vist den rutine, erfaring og koncentration, som hun har, og det var fra de situationer, hun kom tilbage, siger Piotr Wozniacki.

Hendes far og træner har flere gange talt om den nervøsitet, der har været i forbindelse med Wozniackis første kamp i turneringen.

Denne gang sad Wozniacki-bænken med blandt andre hendes bror, Patrik Wozniacki, hendes australske hittingpartnere og den tidligere fodboldmålmand Thomas Sørensen også helt ude på kanten af deres stole.

Og det var intenst, medgiver Piotr Wozniacki.

- Helt klart, for vi supporter alle sammen Caroline, siger han.

Wozniacki møder tunesiske Ons Jabeur, der er nummer 78 på verdensranglisten, i tredje runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce