Annonce
Sport

Piotr Wozniacki om farlig ukrainer: Vi kender hende

Kevin Lamarque/Reuters

Den ene gang, Caroline Wozniacki har mødt Dayana Yastremska, vandt ukraineren. Det tager far og træner roligt.

Caroline Wozniacki virker opsat på at forlænge tenniskarrieren i sin sidste turnering, Australian Open, men en stor forhindring bliver ukrainske Dayana Yastremska - nummer 21 i verden og en hård modstander.

Det er far og træner Piotr Wozniacki også bevidst om, efter at danskeren tabte de to spilleres seneste møde 4-6, 4-6 i august.

I første runde i Australian Open så Caroline Wozniacki ud til at være præget af afskedsnerver, så onsdag skal der findes et nyt niveau frem.

- Caroline skal blive klar. Men Caroline er klar mod den slags spillere, så det bliver en spændende kamp, vurderer Piotr Wozniacki.

- Jeg kender godt den måde, Yastremska vil spille på, og det gør Caroline også. Plus Sascha Bajin er ny coach, så vi kender godt den slags taktik, han laver.

Tysk-serberen Sascha Bajin var i 2017 slagmakker og assisterende træner for Caroline Wozniacki.

Men uenighed i de kontraktlige forhandlinger førte til, at hans tilknytning til Wozniacki og holdet omkring hende ophørte.

Forholdet mellem de to lejre skulle være fint, understreger Piotr Wozniacki dog.

- Jeg kan godt lide den mand, og han har lavet et godt job, og jeg anbefalede ham også til Osaka (Naomi Osaka, som Bajin en overgang var træner for, red.), dengang han stoppede. Vi har en meget fornuftig relation.

- Men jeg kender ham meget godt, så jeg ved godt, hvad jeg skal sige til Caroline, siger Piotr Wozniacki.

Til tirsdagens træning var særligt grundslagene i fokus for Caroline Wozniacki, der fik sendt utallige forhænder og baghænder ud i hjørnerne af banen til sine to australske hittingpartnere.

Piotr Wozniacki forklarer, at en af nøglerne mod Yastremska bliver, at Caroline Wozniacki finder en god timing, så hun kan håndtere ukrainerens slagkraft.

- Det er den timing, som gør, at hun skal blive klar til det flade og hurtige spil, siger Piotr Wozniacki.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce